Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2017, 15:26
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Kto bude po Kličkovi ďalším súperom Anthonyho Joshuu? Zuby si už brúsi bulharská Kobra, ale aj King Kong z Kuby

ŠPORT ANTHONY JOSHUA BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na zápas s Anthony Joshuom stojí dlhá fronta.

Britského pästiara už čoskoro čaká ťažká obhajoba svojich tvrdo vydolovaných titulov. Prvým na rade, kto Anthonyho Joshuu vyzve, by sa mal stať Bulhar Kubrat Pulev. Oznámil to promotér veľkých boxerských udalostí Eddie Hearn, ktorý zároveň jedným dychom dodal, že zápas sa pravdepodobne stane hlavnou udalosťou vo waleskom Cardiffe na štadióne Millennium. Hviezdny boxer aktuálne vlastní opasky organizácií IBF, WBA a IBO. A keďže vďaka nim má záväzky si ich aj obhájiť, mal by sa poponáhľať, na zápas s ním už stojí pekne dlhá fronta. V organizácii IBF už dlhší čas čaká na svoju šancu "Kobra", ako znie prezývka Kubrata Puleva.

Bulhar si na Joshuu brúsi zuby už nejaký ten piatok. Podľa Eddieho Hearna už pred aprílovým meraním síl s Kličkom stihla medzi nimi vzniknúť interná dohoda o tom, že v prípade neuskutočnenia odvety s Kličkom, pôjdu do toho. Za svojho najbližšieho súpera je samotný Pulev zrejme rád. Predsa len, oponent z Ukrajiny by mu asi neprivolal tie najkrajšie spomienky. Bol to práve "Dr. Steelhammer", ktorý pred pár rokmi ukončil Bulharovu neporaziteľnosť. Dnes má na konte bilanciu 25 výhier a len jednu stratu, pričom porazil také esá ako Dereck Chisora či Samuel Peter. 

Embed from Getty Images

Majiteľ troch opaskov Joshua sa tak postaví do ringu po prvýkrát od svojho triumfu nad Ukrajincom Vladimirom Kličkom. Práve tomuto legendárnemu boxerovi mal pôvodne čeliť. Jeho rozhodnutie skončiť kariéru však dalo predchádzajúcim plánom trochu nečakané KO. Duel s Kličkom sa mal totiž odohrať na americkej pôde, konkrétne v meste hazardu Las Vegas. Novou lokáciou, kde najbližší súboj britskej hviezdy prebehne, by mal ale byť práve vyššie spomínaný Cardiff. Štadión Millennium pojme viac ako 74-tisíc sediacich divákov a nemožno sa preto čudovať, že je pýchou krajiny. Ak by sa na ňom obaja borci skutočne predstavili, stalo by sa tomu tak už 28. októbra. Definitívne rozhodnutie by sme sa mohli dozvedieť koncom budúceho týždňa. 

Joshua však nevlastní len jeden opasok a ak sa mu teda podarí Puleva poraziť, čaká ho ďalšia obhajoba. Tentokrát v organizácii WBO proti mohutnému obrovi z Kuby - Luisovi Ortizovi, prezývanému aj "King Kong". Ich konfrontácia je nevyhnutná a zápas by sa mal uskutočniť ako následujúci po tom októbrovom s Pulevom. V hre je však stále aj možnosť, že Kubánec pôjde na rad prvý, ale veľmi málo pravdepodobná. Ak by sa tak stalo, súboj by prebehol v Las Vegas, tak ako bolo v pláne. Ortiz je typickým produktom kubánskej boxerskej školy, ktorá má už tuhé korene. Je to práve box, ktorý v tamojšom prostredí patrí medzi najpopulárnejšie športy. Nemožno sa potom čudovať, že tam vyrastá veľké množstvo kvalitných boxerov. Ortiz je však viac ako kvalitný. Je to rodený šampión. Vo svojej profikariére ešte neokúsil chuť prehry a to už nastúpil do 29 duelov, z toho 23 skončilo knokautom.

Embed from Getty Images

A koho by si fanúšikovia zrejme priali najviac? Bezpochyby by to bol Deontay Wilder. Ďalší borec, ktorý nevie, aké je to byť porazený. Má ešte pôsobivejšiu sériu výhier než Ortiz. Premožiteľa nespoznal už 38-krát a len jediný dokázal odolať jeho úderom celých dvanásť kôl. Bol ním Kanaďan Bermane Stiverne, ktorý sa stal šampiónom organizácie WBC po odchode Vitaliho Klička do dôchodku. Američan bol však pre neho priveľké sústo a obhájiť ho nedokázal. Odvtedy ho má pevne vo svojich rukách Wilder a v dohľadnej dobe nemá v pláne od toho upustiť. Práve naopak a prostredníctvom svojho instagramového konta sa dožaduje zápasu s Joshuom 11. novembra tohto roku v Las Vegas, kde by mohlo dôjsť konečne k unifikácii opaskov jednotlivých organizácií. Zdá sa, že tejto myšlienke je naklonený aj promotér Eddie Hearn. Najskôr je však priklonený k zápasom s Pulevom a Ortizom, Wilder musí ostať trpezlivý. Ak všetko prebehne bez problémov, ďalšieho súboja titanov by sme sa mohli dočkať nasledujúce leto. 

Embed from Getty Images
Domov
Zdieľať
Diskusia