Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2017, 12:08
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Prequelový príbeh kultových Pelíškov Zahradnictví prichádza s druhým dielom Dezertér, ktorý nás zavedie do doby komunistického prevratu

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podarí sa Janovi Hřebejkovi zabodovať a prekonať rozpačitý prvý diel?

Prvý diel trilógie Zahradnictví s podtitulom Rodinný přítel pozbieral skôr rozporuplné reakcie, v každom prípade ale bude určite zaujímavé sledovať či druhým dielom tvorcovia zabodujú viac. Dezertér sa odohráva na pozadí prevratných udalostí v rokoch 1947 až 1953. Hlavným hrdinom je Otto Bock (Jiří Macháček), majiteľ kaderníckeho salónu v centre Prahy. Po skončení vojny sa sem vracia aj s manželkou Elou (Gabriela Míčová) a jej sestrami Bedřiškou (Klára Melíšková) a Vilmou (Aňa Geislerová). Radosť však netrvá dlho, pretože čoskoro prichádza komunistický prevrat a Ottova firma je vyvlastnená štátom.

 

Aj druhú časť režíroval Jan Hřebejk podľa scenára Petra Jarchovského. Vyššie menovaných hercov doplnia aj David Novotný, Sabina Remundová, Lenka Krobotová, Ondřej Sokol a Martin Finger. Do slovenských a českých kín dorazí Dezertér 28. septembra (září) 2017. Páčil sa vám prvý diel Zahradnictví a dáte šancu pokračovaniu? 

Domov
Zdieľať
Diskusia