Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2017, 13:03
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Zomrel kuchár, ktorý vymyslel ananásovú pizzu. Sam Panopoulos zažil pochvaly aj kritiku, ale na svoj výtvor bol vždy hrdý

ZAUJÍMAVOSTI PIZZA
Uložiť Uložené

Havajská pizza pochádzala od muža, ktorý z Grécka emigroval do Kanady.

Grécko dalo svetu myšlienku demokracie a dodnes ho považujeme za kolísku našej civilizácie, ale okrem toho sa v tejto krajine narodil aj Sam Panopoulos, ktorý za sebou zanechal poriadne výraznú stopu. Sam v roku 1954 emigroval z Grécka do Kanady, kde prežil zvyšok svojho života a práve v Kanade vymyslel kultovú pizzu. Sam v roku 1962 v jednej zo svojich reštaurácií vymyslel, že by ľudia mohli dávať na svoju pizzu ananás. Podnikateľ si nedávno zaspomínal na to, že on aj jeho bratia boli mladí a odvážni, a tak im neprišlo použitie ananásu na pizzu nijak zvláštne, čo sa im nakoniec aj vyplatilo, pretože si ich zákazníci ananásovú pizzu okamžite obľúbili a onedlho sa začala rozširovať po celej Kanade a nakoniec aj celom svete.

Nanešťastie, Sam Panopoulos ešte vo štvrtok odišiel z tohto sveta a vo veku 83 rokov zomrel v kanadskej nemocnici, pričom za sebou zanechal bohatú zbierku spomienok, rozhovorov a významných stretnutí, na ktorých diskutoval o svojom ananásovom vynáleze s ľuďmi z celého sveta. Zaujímavosťou je, že medzi fanúšikov ananásovej pizze patrí napríklad samotný kanadský premiér Justin Trudeau, avšak jeden z najpopulárnejších kuchárov Gordon Ramsey zase havajskú pizzu nepovažuje za pokrm, ktorý by patril medzi jeho obľúbené.

Odporúčané
Najlepšiu neapolskú pizzu robia v Bošanoch. Majiteľ Janči nám v kuchyni ukázal, ako ju pripraviť Najlepšiu neapolskú pizzu robia v Bošanoch. Majiteľ Janči nám v kuchyni ukázal, ako ju pripraviť 18. decembra 2023, 12:30


Domov
Zdieľať
Diskusia