Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2017, 23:36
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bábätko začalo kráčať len niekoľko sekúnd po narodení. Sestričky boli vo vytržení, no za čarovným momentom sa skrýva vrodený reflex

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA
Uložiť Uložené

Ide o novodobý zázrak?

Po internete sa rozšírilo video, ktoré si už pravdepodobne mal príležitosť zachytiť. Je na ňom čerstvo narodené dieťa v Santa Cruz Hospital v južnej Brazílii a prehraté bolo vyše 50 miliónovkrát. Zvláštne na ňom je, že zdravotná sestra podopierala dieťa, ktoré, ako sa zdá, samo chodí. A internet sa ide zblázniť a spolu s ním i niektoré svetové či slovenské médiá tvrdiace, že ide o novodobý zázrak a niečo fantasticky nezvyčajné.


Fantastické to rozhodne je, no so správnymi ľuďmi v pôrodnici by si takéto krôčiky s najväčšou pravdepodobnosťou zvládol aj ty. Môže za ne totiž chodiaci reflex, známy tiež ako stúpajúci reflex. V prvých týždňoch života sa prejavuje tak, že dieťa má znalosť chodiť, no ešte nedokáže udržať svoju váhu, a tak ho musí nejaký dobrovoľník pridržiavať. Presne tak, ako na videu zdravotná sestrička. Bežne začínajú deti chodiť až medzi desiatym a osemnástym mesiacom života a toto je presne tá informácia, ktorá svet natoľko pobláznila. Otázne len je, prečo si niečo takéto neuvedomil aj personál pôrodnice v brazílskej nemocnici. Každopádne, dieťa toho aj tak vydržalo veľmi veľa, pretože býva prvých krôčikov len veľmi málo. A navyše má vlásky, inými slovami je na jeho vek naozaj  veľmi rýchlo vyvinuté.

Domov
Zdieľať
Diskusia