Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2017, 18:48
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Lietajúca motorka od zakladateľa Googlu sa predviedla priamo vo vzduchu. Predaj začne už koncom tohto roka

TECH GOOGLE
Uložiť Uložené

Kolesá pomaličky vychádzajú z módy.

O lietajúcich autách zo Slovenska sme už čo-to počuli. Čo však lietajúce motorky? Nie, ani na tie inovátori nezabudli, o čom nás presvedčil projekt jedného zo zakladateľov internetového giganta. Larry Page a tím inžinierov zo startupu Kitty Hawk, ktorý šéf Googlu finančne podporuje, predviedli pred kamerami fungujúcu motorku bez kolies. Odvezie sa na nej jeden človek a vyzerá, že jej k finálnej podobe už veľa nechýba.

Lietajúca motorka od zakladateľa Googlu sa predviedla priamo vo vzduchu. Predaj začne už koncom tohto roka
Zdroj: techcrunch.com

Ako je vidieť na autentickom videu nižšie, jazda vo vzduchu z bezpečnostných dôvodov prebiehala priamo nad hladinou jazera neďaleko amerického mesta San Francisco. To podstatné ale je, že sa Kitty Hawk Flyer dostane na pulty obchodov ešte počas roka 2017. Aby som bol ale presnejší, až niekedy na jeho konci, takže nejde len o nejaký koncept bez budúcnosti.

Cenovku lietajúcej motorky z USA momentálne nepoznáme, no dá sa predpokladať, že nadobudne až 5-cifernú podobu, čiže môže stáť až niekoľko desiatok tisícok eur. Dovtedy musia zapracovať na posledných detailoch a komerčnom prevedením konštrukcie, aby bola z pohľadu potenciálnych zákazníkov trošku viac lákavá.

Domov
Zdieľať
Diskusia