Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2017, 17:01
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Svoj život si bez mejkapu nedokážu predstaviť. Muži, ktorí milujú líčenie a obdivovaní mnohými ženami zavádzajú nový trend

MAKE-UP
Uložiť Uložené

Svoju tvár zasvätili líčeniu, spolupracujú s kozmetickými spoločnosťami a do ich rúk sa zverujú Gigi Hadid či Blake Lively.

Aj vy žijete v presvedčení, že líčenie je len výsadou žien? Ale kdeže. Neverte tomu. Maskary, púdre, korektory, lícenky, rúže, lesky, podkladové bázy, tiene, fixačné spreje, kontúrovacie paletky a iné beauty vecičky so všetkým možným príslušenstvom ako sú štetce, kefky, hubky, kliešte a iné podobné záležitosti dnes už pokojne nájdete aj u opačného pohlavia. Nehovoríme však o maskéroch ako je napríklad Mario Dedivanovic, ktorý kontúruje tváre Kardashiankám, ale o nových instagramových hviezdach - beauty blogeroch. Áno, čítate správne a áno, predstava, že váš priateľ, manžel, brat alebo spolužiak sa vyžíva v líčení, je naozaj bizarná. Na svete však skutočne existujú chlapci a muži so záľubou v sebaskrášľovaní a o tom, že im to častokrát ide lepšie ako mnohým ženám, vás presvedčíme naším poriadne vymaľovaným výberom.

Manny Gutierrez

Začíname momentálne azda tou najväčšou hviezdou, a tou je 25-ročný rodák zo San Diega Manny Gutierrez. Viac sledovateľov ako on má už len Bretman Rock, avšak ten sa viac venuje srandičkám ako serióznemu líčeniu, a práve preto naša voľba padla na prelomového pánskeho ambasádora značky Maybelline. Vo vyblýskanej reklame na maskaru Big Shot Mascara by Colossal je jeho partnerkou ďalšia beauty hviezda z radov žien Shayla Mitchell a Maybelline pri nich stavilo na prirodzenosť bez umelých rias. Pravidelne zásobovaný kanál tohto Youtubera sleduje až 2,5 milióna odberateľov a na Instagrame zaujal viac než 3 milióny sledovateľov.

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Manny si odlišnosť a netypické záujmy uvedomoval už v detstve, keď pozoroval svoju mamu pri líčení a po neúspešnej snahe zapadnúť medzi svojich rovesníkov a vnútornom boji s orientáciou, sa vybral cestou, ktorá mu bola najbližšia. Na strednej škole si priznal, že je homosexuál a prestal sa vydávať za niekoho, kým v skutočnosti nemohol byť. Jeho rodičia na to prišli, keď mal 17 a po prvotnej snahe o prevýchovu formou pravidelných návštev kostola, sa to rozhodli prijať. Jeho začiatky sa viažu k práci v predajniach MAC a Sephora, kde ho svet líčidiel pohltil natoľko, až sa rozhodol zanechať štúdium medicíny a vydať sa na dráhu blogera. Pomocnú ruku mu podal kolega Patrick Starrr, o ktorom sa dočítate nižšie, a aj vďaka nemu si dnes plní svoj sen. 

Alan Macias

Manny, ktorý zahviezdil v reklame na maskaru od Maybelline však nie je jediný a medzi mužov fascinovaných mejkapom patrí aj 19-ročný Alan Macias. V zbierke líčidiel tohto beauty blogera nájdete skutočne všetko, čo je potrebné pre vyčarovanie bezchybného looku pravej femme fatale. Trošku zvláštne, no čítate správne. Alan začal s líčením vo svojich šestnástich a v súčasnosti radí a ukazuje ženám, ako sa namaľovať tak, aby pôsobili sexi, príťažlivo a záhadne. Na svojom toaletnom stolíku má prevažne rúže tmavších odtieňov a všetko, čo je potrebné pre zamatovú pleť. Nech sa páči, malá ukážka.

James Charles Dickinson

Prejdime k ďalšiemu pánovi, ktorého meno je James Charles Dickinson. V súčasnosti len 17-ročný James pochádza z New Yorku a podobne ako vyššie spomínaný Manny, aj on má za sebou úspech v podobe spolupráce s kozmetickou spoločnosťou. V októbri si ho za svojho pánskeho modela vybrala značka CoverGirl a jej ambasádorka Katy Perry neskrývala nadšenie z búrania nadbytočných predsudkov a porušovania pravidiel. Napriek tomuto úspechu príznačnému skôr pre ženy sa James pre magazín Marie Claire vyjadril, že vo svojom vnútri sa cíti ako chlapec a sebavedomie mu neubúda ani vtedy, keď na šminky úplne zabudne. 

Patrick Starrr

Takmer tri milióny sledovateľov a viac ako dva milióny odberateľov. 27-ročný Patrick Starrr, vlastným menom Patrick Simondac, už nie je len beauty blogerom, ale skutočným mejkap artistom. Stretnúť by ste ho mohli v zákulisí prehliadok na newyorskom týždni módy alebo pred tvárou Mariah Carey, Gigi a Belly Hadid, Kendall Jenner, Shay Mitchell, Karolíny Kurkovej či Blake Lively. V mladosti nemal prístup na internet, a tak si svoje sny o líčení plnil pri sledovaní America’s Next Top Model a Miss Universe. Na strednej škole hrával na klavír a v divadelných predstaveniach, kam sa viažu aj jeho skrášľovacie začiatky. Po skončení školy pracoval ako fotograf na voľnej nohe a neskôr pre spoločnosť MAC Cosmetics. Dnes je jeho práca vyhľadávaným artiklom a spolupracuje najmä so spoločnosťou Benefit Cosmetics. Patrick patrí k tým, ktorí nosia mejkap neustále a dopĺňajú ho ženským oblečením. Od samého začiatku si vraj uvedomoval, že má talent a jeho jediným snom bolo premeniť ho na biznis.

Angel Merino

Ďalšou hviezdou v oddelení dekoratívnej kozmetiky je 27-ročný Angel Merino. Angel je na tom rovnako ako Patrick, a teda pri svojej práci sa nezameriava iba na seba, ale aj na ženy, ktoré sa s radosťou zveria do jeho šikovných rúk. K nim možno zaradiť napríklad Arianu Grande, Christinu Milian, Chanel Iman, Paulu Abdul, Tinashe a mnoho ďalších známych tvárí z tituliek a červených kobercov. K líčeniu sa dostal v tanečnom štúdiu a už v prvom okamihu ho to chytilo za srdce. V súčasnosti má za sebou aj vlastný rad kozmetiky Artist Couture a niekoľko náučných shows.

Thomas Halbert

Thomas Halbert je o čosi menej známy a v podstate sa ešte len rozbieha, ale aj tak stojí za pozretie. V jeho tutoriáloch totiž nájdete aj odvážnejšie a extravagantejšie líčenia, ktoré by ste síce nevyužili v bežnom živote, ale v prípade Halloweenu alebo párty môžu poslúžiť ako celkom dobrý zdroj inšpirácie napriek tomu, že ich vidíte na mužovi. Thomas považuje svet líčenia za čosi podobné ako svet módy. Je to podľa neho výborný prostriedok na sebarealizáciu, ale aj na vyjadrenie vnútorných pocitov a rovnakú filozofiu majú aj predstavitelia MAC Cosmetics, ktorí s Thomasom nadviazali spoluprácu.

Miguel Ghalichi

„Áno, som muž a nosím mejkap.“ Skupinu mužov milujúcich farbičky nám uzatvára Miguel Ghalichi z Floridy. Ako správne tipujete, aj tohto blogera sledujú prevažne ženy a hľadajú u neho návod a inšpiráciu pre farebnejšie líčenie. Miguel sa totiž nebojí experimentovať a aj do denného líčenia dokáže zakomponovať pestrejšie očné linky a farebné tiene, ktoré sú momentálne in. U tohto blogera tutoriál nenájdete, a tak ho nahradíme tutoriálom od Bad Boosh, na ktorom vystupuje ako hosť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia