Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2017, 15:38
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Tesla bude ešte väčšia. Elon Musk oznámil, že plánujú postaviť ďalšie tri futuristické továrne Gigafactory

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Hejterom progresívnej spoločnosti zostane zle.

Boli časy, kedy Teslu označovali za dočasný hype, ktorý dlho nevydrží a ktorý odíde tak rýchlo, ako prišiel. Kritické ohlasy prevažne z motoristickej sféry boli však iba akousi nutnou sebaobranou pred príchodom niečoho úplne iného. Niečoho, čo môže vozidlá fungujúce vďaka spaľovaniu fosílnych palív jedného dňa úplne vyradiť z hry. A pokiaľ by sme mali považovať plány postaviť ďalšie tri fabriky na výrobu batérií pre populárne elektromobily za rozširovanie výrobných kapacít, tak Tesla z toho už aj pomaličky robí realitu.

Ako sa uvádza v liste pre investorov spoločnosti, Elon Musk a jeho tím začnú s hľadaním vhodných lokalít pre Gigafactory 3, Gigafactory 4 a Gigafactory 5. Jedna z dvoch súčasných fabrík Gigafactory sa nachádza na púšti v americkej Nevade a je na určité percento aktívna. Momentálne tam prebieha dokončovanie posledných detailov a keď ich dotiahnu do konca, továreň začne chrliť batérie ako na bežiacom páse. Tá ďalšia Gigafactory funguje v Buffale a jej portfólio pozostáva zo solárnych panelov, na ktorých spolupracuje aj japonský gigant Panasonic.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

V liste pre investorov je okrem iného uvedená suma tržieb Tesly za rok 2016, ktorá je oproti sume za rok 2015 vyššia až o 73 percent. Celkovo tak za svoje produkty a služby zinkasovali cez 7 miliárd dolárov. Rovnako sme sa dozvedeli, že všetky elektromobily vo výrobe disponujú hardvérom umožňujúcim plnohodnotné autonómne riadenie. Cenovo dostupný Model 3 začnú vyrábať v júli, no sériová výroba započne až niekedy počas septembra a v poslednom štvrťroku 2016 zaregistrovali rekordný počet objednávok na sedan Model S aj SUV Model X

Domov
Zdieľať
Diskusia