Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2017, 12:08
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Svojich kolegov výrazne prerástol a veľkosťou atakuje aj rekordérov. Austrálsky pavúk Behemoth prekvapil skúsených zamestnancov parku

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Napriek tomu je prakticky neškodný.

Pred niekoľkými mesiacmi sa internetom prehnala fotografia pavúka menom Charlotte, ktorého sa podarilo objaviť na jednej austrálskej farme. Charlotte patrila do čeľade maloočkovité, po anglicky huntsman spiders, a aj keď vyzerala nebezpečne kvôli svojej veľkosti, opak bol pravdou. Tentoraz sa do inštitúcie menom The Australian Reptile Park pri meste Somersby prišiel porozhliadnuť jej kolega, ktorý zrejme o pár centimetrov na Charlotte stráca, ale aj tak je oproti svojim kolegom omnoho väčší. Pavúk dostal meno Behemoth a aj keď prišiel do parku, kde sa pracovníci starajú najmä o záchranu plazov, nepohrdli ani týmto novým kamarátom a po tom, čo si uvedomili, že ide o pavúka nepredstavujúceho pre ľudí žiadnu hrozbu, ochotne si s ním aj zapózovali. Podarilo sa im ho odfotiť aj v porovnaní s jeho kolegom v bežnej veľkosti, a tak sa tento 16-centimetrový pavúk zapíše minimálne do miestnej knihy rekordov. A to ani nehovoríme o tom, aké obrovské je jeho rozpätie končatín.

Domov
Zdieľať
Diskusia