Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2017, 9:58
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Prémiovo spracovaný a elegantný smartfón nemusí byť vždy iba drahý. Samsung Galaxy A5 uspokojí aj náročného

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Sklo, kov a celkom slušná výbava.

Juhokórejský výrobca nám ako začiatkom minulého, tak aj začiatkom toho súčasného roka ukázal vynovenú generáciu jeho dvoch smartfónov zo strednej triedy, ktoré nesú modelové označenie Galaxy A3 a Galaxy A5. Okrem modernejšej hardvérovej výbavy sme sa však dočkali aj zmeny vizuálneho spracovania prémiovej konštrukcie, pozostávajúcej z kombinácie dvoch kusov odolného skla Gorilla Glass a hliníkového rámiku spĺňajúceho vysoké kvalitatívne nároky leteckého priemyslu. Telo po novom dostalo oblejšie krivky, pričom dve kapacitné tlačidla pod displejom či fyzická podoba hlavného fotoaparátu zostali bez akýchkoľvek razantných zmien, čo sa však o niektorých dôležitých oblastiach technických špecifikácií rozdielne veľkých modelov z dielne spoločnosti Samsung povedať určite nedá. O čom je teda reč?

Prémiovo spracovaný a elegantný smartfón nemusí byť vždy iba drahý. Samsung Galaxy A5 uspokojí aj náročného
Zdroj: www.gsmarena.com

Galaxy A5 (2017) dostal do výbavy AMOLED displej s už tradičnou 5,2-palcovou uhlopriečkou alebo Full HD rozlíšením, ktoré pri takejto zostave poskytne slušných 424 pixelov na jeden palec. Áno, ani tu nenastali zmeny. Iný je čipset, oba fotoaparáty a tiež port na pripájanie nabíjačky. Výkonu tu totiž zabezpečuje Exynos 7880 a spodná časť tela zase obsahuje obojstranné USB Type-C. Čo sa týka rozlíšenia foťákov, tak to porástlo z pôvodných 13 na 16 a z 5 až na 16 megapixelov, takže by mali byť vyhotovené selfie zábery opäť trošku detailnejšie. Operačná pamäť má 3 GB kapacitu, napevno integrovaná batéria ponúka rovných 3 000 mAh, na ukladanie dát slúži 32 GB úložisko a v prípade nedostatku priestoru možno použiť i microSD kartu. Výrobca dokonca nezabudol ani na tesnenie s certifikátom IP68, ktorý majiteľovi nadštandardne odolného smartfónu poskytne záruku, že sa mu v nehostinnom prostredí len tak hneď nepokazí.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Menší Galaxy A3 (2017) disponuje rovnakým vizuálnym prevedením či mierne slabším hardvérom. Vyššie uvedený čipset nahradil Exynos 7870, rozlíšenie displeja padlo na šetrné HD a rozlíšenie fotoaparátov na 13 aj 8 megapixelov. Oba kúsky nájdeš v ponuke e-shopu nikita.sk, kde sú dostupné predbežné objednávky za sumu 329 a 429 eur

Galaxy A5 (2017) a A3 (2017) nájdeš v ponuke e-shopu nikita.sk

Prémiovo spracovaný a elegantný smartfón nemusí byť vždy iba drahý. Samsung Galaxy A5 uspokojí aj náročného

Domov
Zdieľať
Diskusia