Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2016, 12:48
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Matthew vymenil basketbal za móla a vďaka svojej vyšportovanej postave a peknej tvári sa stal úspešným modelom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

K slušnej kariére mu pomohla jediná fotografia, ktorá podľa modelingového agenta zobrazovala chlapca ako z amerického sna.

Dnes vás zoznámime s chrumkavým fešákom, ktorého plavé vlasy, vypracované telo a oslnivý úsmev upútali aj modelingový priemysel a dostali ho na prehliadkové móla svetoznámych značiek a pred objektívy uznávaných fotografov. Za jeho úspechom sa skrýva jediná fotografia uverejnená na Instagrame, ktorá zaujala agenta modelingovej agentúry Wilhelmina Models natoľko, až sa po prvýkrát vo svojom pracovnom živote rozhodol skontaktovať niekoho, koho objavil na sociálnej sieti a dokonca mu ponúknuť zmluvu skôr, než došlo k ich osobnému stretnutiu.

Ku svojej pekne rozbehnutej modelingovej kariére sa takýmto spôsobom dostal v súčasnosti 24-ročný model Matthew Noszka pochádzajúci z Pittsburghu. Matthew sa narodil 27. októbra 1992 a má poľské, írske a nemecké korene, pričom prvé z nich tvoria až polovicu jeho genetickej výbavy. Pred lákavou ponukou z Wilhelminy študoval na Point Park University s plným štipendiom a v školskom klube hrával basketbal. Jeho starý otec bol profesionálnym hráčom Boston Celtics a Matthew si vysníval niečo podobné. Okrem toho si privyrábal v reštaurácii a pracoval v stavebnej firme svojho otca, poväčšine za pílou. Takže áno, tento fešák vie aj niečo urobiť. Ako zanietený športovec, pričom okrem basketbalu miluje aj skateboarding, beh, bicyklovanie a motocyklové preteky, sa dopracoval k peknej postave, ktorá ho spolu s jeho výškou 187 centimetrov dostala niekam úplne inam, než pôvodne plánoval.

O modelingu vraj nikdy neuvažoval a keď si v mailoch našiel správu od agenta Luka Simona, bol presvedčený o tom, že je to akýsi vtip. S nečakaným zážitkom sa zveril svojej mame, ktorá ho ale rýchlo uviedla do obrazu a ako pravidelná sledovateľka America's Next Top Model ihneď vedela, že ponuka od Wilhelminy je ponukou, aká sa neodmieta ani v tom najhoršom sne. Matthew bol však na vážkach a mohla za to žiadosť o zaslanie fotografií bez trička. Ako sa vyjadril, pripadalo mu to mierne úchylné a hoci sa na jeho Instagrame nachádzali aj takéto fotografie (veď koniec koncov vďaka ním sa dostal do povedomia), ich zasielanie inému mužovi mu prišlo cez limit. K tomuto kroku ho presvedčil až spoluhráč, ktorý už s modelingom prišiel do kontaktu a ubezpečil ho, že je to normálne. Matthew sa tak postavil na okraj ihriska, odhodil svoj basketbalový dres a spoluhráčovi zapózoval na ničím nezaujímavých záberoch, teda okrem sexi chalana.

Už o týždeň sa nachádzal vo Wilhelmine v New Yorku, odkiaľ smeroval na kasting a na ďalší deň si vyskúšal svoje prvé profesionálne fotenie s dvojicou modeliek. Z neho si odbehol nafotiť zábery v spodnej bielizni s fotografom Leonardom Corredorom, na ktorých sa pokúšal premôcť svoju hanblivosť a vžiť sa do role profesionálneho modela. Už v prvý týždeň spolupracoval s Nike, z čoho vraj takmer odpadol a nasledujúce mesiace to boli Moncler, Moschino, Balmain, Hugo Boss, Calvin Klein, Abercrombie & Fitch, Joe's Jeans s Bellou Hadid, Tom Ford, Astrid Andersen, Jeremy Scott a iní. Matthew sa dokonca objavil aj u Ellen DeGeneres, kde porozprával o svojich nesmelých začiatkoch. V súčasnosti žije v New Yorku a na istý čas prerušil svoje štúdium, no ako sa vyjadril, s trénermi a učiteľmi sa dohodol na študijnom a hráčskom pláne, ktorý mu umožní plniť si sny v oboch oblastiach súčasne.

Domov
Zdieľať
Diskusia