Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2016, 15:00
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Preslávili ho plné pery a výrazné lícne kosti. Jon Kortajarena patrí v súčasnosti k najúspešnejším pánskym modelom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vo svete modelingu nie je žiadnym nováčikom, o čom svedčí aj nekonečný zoznam hviezdnych spoluprác, vďaka ktorým bol zaradený medzi najlepších modelov všetkých čias.

Husté tmavé vlasy, pálčivý pohľad, plné pery a dokonalo súmerná tvár s výraznými lícnymi kosťami, ktoré sa stali jeho poznávacím znamením. Na konte má spolupráce s tými najlepšími, objavil sa v desiatkach celosvetových kampaní, módne prehliadky vďaka nemu dostávajú ten správny šmrnc a neexistuje snáď jediná známa modelka, ktorá by sa pred objektívom neocitla v jeho náručí. Candice Swanepoel, Miranda Kerr, Irina Shayk, Gisele Bündchen, Adriana Lima, Kate Moss, Rosie Huntington-Whiteley, Natasha Poly - to je len zlomok zo zoznamu úspešných modeliek, s ktorými pracoval. Do videoklipu si ho vybrala Madonna aj Fergie (áno, sexi mliekar), zahral si s Colinom Firthom aj Julianne Moore a už niekoľko rokov figuruje v rebríčkoch uctievajúcich fyzickú krásu a nepopierateľný sexepíl. Reč je o Jonovi K - zlatom chlapcovi modelingu, ktorý už vyše dekády patrí k tým najlepším v hre a je právom považovaný za jedného z najúspešnejších modelov 21. storočia.

Jon K alebo celým menom Jon Kortajarena Redruello sa narodil 19. mája 1985 v španielskom Bilbau, a teda tohto roku oslávil svoje tridsiateprvé narodeniny. Staré známe „čím je starší, tým je krajší“ platí pri Jonovi na dvesto percent, a teda predpokladáme, že jeho obdivuhodná modelingová kariéra porastie aj naďalej. Na narodeninovej párty v Madride plnej zvučných mien by ste v oslávencovi oblečenom v typicky zdobenom saku z dielne Balmain okamžite spoznali jedného z najúspešnejších topmodelov súčasnosti, a to vďaka jeho neprehliadnuteľným črtám tváre s dominujúcimi lícnymi kosťami. Práve tie totiž upútali aj skauta v Barcelone, kde sa Jon v roku 2003 v rámci dovolenkového obdobia nachádzal. Objavený bol na mieste svojho budúceho pôsobenia - na módnej prehliadke, na ktorej sprevádzal svojho kamaráta a už o rok neskôr nadišla jeho prvá profesionálna skúsenosť pre španielskeho dizajnéra Roberta Verina.

Ako 18-ročný sa stal tvárou Just Cavalli a práve táto kampaň dala jeho kariére medzinárodný charakter. V jeseni už nasledovali týždne módy v Miláne a v Paríži a s nimi prehliadky pre Johna GallianaEmporio Armani. Ďalej to bol New York a fotenie pre Versace a onedlho sa pridali aj prehliadkové móla Dolce & Gabbana, Chanel, Giorgio Armani, Salvatore Ferragamo či Carolina Herrera. Prehliadky striedali kampane a tie zas editoriály a titulky a zoznam zvučných mien doplnili Guess, Valentino, Tom Ford (týchto dvoch spája dlhoročná spolupráca a blízke priateľstvo mnohými nazývané fetišom), Bulgari, Hugo Boss, Jean Paul Gaultier, H&M, Esprit, Trussardi, Pepe Jeans, Diesel, Lacoste, Replay, Donna Karan, Zara, Mavi Jeans, Mango, Moschino, Karl Lagerfeld, Agent Provocateur, Banana Republic, Massimo Dutti, Guerlain, Balmain a tak ďalej a tak ďalej.

Jon sa okrem reklám a shows objavil aj v desiatkach magazínoch, a to GQ a Vogue s prívlastkom všetkých možných krajín sveta, Vanity Fair, V Magazine, Esquire, ELLE Man, CR Fashion Book, V Man a strihol si aj titulky pre Marie Claire, Glamour, opakovane pre Vogue, ELLE, L'Officiel Hommes, GQ a mnoho ďalších. Vogue America ho zaradil na štvrtú priečku najlepších mužských modelov všetkých čias, Forbes mu udelil ôsme miesto, portál models.com ho už niekoľko rokov radí medzi ikony a najsexi mužov modelingového priemyslu, odniesol si cenu GQ Model of the Year 2009 a 2015 a nájsť ho možno aj v rebríčkoch najlepšie oblečených pánskych modelov.

„Myslím si, že som tolerantný človek, ktorý rešpektuje ľudí takých, akí sú. No priznám sa, som tvrdohlavý a netrpezlivý. Mám veľa chýb aj cností tak, ako každý z nás.“ Ak by Jon nebol modelom, živil by sa herectvom. Tomu sa venuje aj v súčasnosti a okrem Fordovej drámy Single Man sa pravidelne objavuje vo filmoch a seriáloch domácej produkcie. Vidieť ste ho mohli tiež v klipoch Girl Gone WildBitch I´m Madonna od Madonny a takisto v M.I.L.F. Money od Fergie. V súčasnosti žije v Londýne, jeho blízkou priateľkou je modelka nemeckého pôvodu Toni Garrn, má mladšiu sestru Luciu, jeho mama je kaderníčka a pravidelne sa mu stará o vlasy, obľubuje čítanie kníh, sledovanie filmov a čas strávený na horách a podľa vlastných slov je bisexuálnej orientácie, pričom zo vzťahov spomenieme napríklad ten s Lukom Evansom.

Ak ťa tento sympatický fešák zaujal a ty by si sa o ňom rada dozvedela niečo viac, nezabudni navštíviť jeho Instagram.

Domov
Zdieľať
Diskusia