Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2016, 17:39
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Malý orangutan Mingky strávil rok priviazaný k stene. Musí objímať samého seba, aby vôbec zaspal

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Všetko len kvôli tomu, aby pobavil ľudí.

Človeku sa niekedy až rozum zastavuje pri pohľade na to, akí vedia byť ostatní ľudia krutí. Svedčí o tom aj otrasný príbeh z ďalekej Indonézie, kde sa stále maličký orangutan Mingky dostal do rodiny, ktorá ho približne rok držala reťazou priviazaného k stene medzi dvoma domami. Jeho príbeh sa začal pred viac ako rokom, keď ho pri prechádzaní lesom objavili lovci a keďže Mingky sa javil ako sirota bez prítomnosti rodičov či súrodencov, zobrali ho z lesa preč a nevedno ako, nakoniec skončil v spomínanej rodine.

Mingky trávil väčšinu času opustený, osamote a v studenom nehostinnom priestore medzi domami, odkiaľ ho jeho nový majiteľ vyberal iba v prípade, že sa konala nejaká rodinná oslava, alebo mali jeho deti chuť pohrať sa s ním. Aby Mingky prežíval, kŕmili ho kúskami ovocia a z času na čas sa dostal aj ku kúskom ryže, čo mu samozrejme nemohlo stačiť a vo svojom priestore trpel. Našťastie sa ho podarilo vypátrať organizácii venujúcej sa záchrane orangutanov s podobnými smutnými osudmi a s pomocou miestnej polície bol Mingky z domu odobratý a umiestnený do útulku, kde sa ho v nasledujúcich týždňoch pokúsia opäť postaviť na nohy správnou stravou a starostlivosťou. Mingky totiž stratil akúkoľvek dôveru voči ľuďom a bol agresívny voči svojim záchrancom, pretože sa bál, čo s ním budú robiť. Pri jeho náleze zhrození záchrancovia dokonca videli, že Mingky objímal samého seba, aby sa mu vôbec podarilo zaspať. V ideálnom prípade bude po istom čase smutný orangutan vypustený späť do voľnej prírody a my dúfame, že to takto šťastne nakoniec aj skončí.

Domov
Zdieľať
Diskusia