Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2016, 14:20
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Myslíš si, že si dobrý fotograf a potrebuješ oficiálny profil na všetkých sociálnych sieťach? Matej Zrebný ťa vyvedie z omylu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

S príchodom smarfónov sa rozbehla aj mánia fotografovania, čo vyústilo v množstvo pseudoprofesionálov.

Problematika nespočetného množstva samozvaných profesionálnych fotografov je nám už všetkým dobre známa. S príchodom smartfónov a sociálnych sietí dostali ľudia najprv nástroj na neobmedzené vytváranie snímok a potom aj nástroj na ich neobmedzené zdieľanie. To by samozrejme nebolo nič strašné, keby výsledky týchto odborníkov naozaj stáli za to, čo sa však dá povedať len o veľmi malom percente. Reakciu na túto skutočnosť si pre nás pripravil aj obľúbený tvorca trefných videí Matej Zrebný, ktorému sa myslím v najnovšom videu podarilo zhrhúť zopár základných postrehov o súčasnej mánii.

Matej sa pravidelne venuje vytváraniu krátkych a hlavne výstižných videí, ktoré odrážajú realitu a inak to nie je ani v tomto prípade. Ak ste si teda doteraz mysleli, že patríte medzi elitu vo fotografovaní, ale pritom vám nie je úplne jasné, čo je to kompozícia, citlivosť ISO či clona a preferujete skôr nastavenie "AUTO", toto video je určené aj pre vás. 

Domov
Zdieľať
Diskusia