Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2016, 15:40
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Android N prinesie graficky lepšie mobilné hry a bude si už rozumieť aj s virtuálnou realitou

TECH GOOGLE VIDEO
Uložiť Uložené

Ďalšia verzia systému od Google prezradila ďalšie detaily.

Konferencia Google I/O poodhalia čerstvé detaily, ktoré sa týkajú nadchádzajúcej veľkej aktualizácie populárneho operačného systému Android. Internetový gigant Google nám o nej prezradil niekoľko zaujímavých informácií ešte v marci a od vtedy bolo už len ticho. Nová verzia pod dočasným označením Android N prinesie lepšiu funkcionalitu, o čom sme písali ešte dávnejšie, vrátane lepších grafických kapacít, čo umožní vývojárom hier prinášať tituly v modernejšej, vizuálne krajšej cross-platformovej 3D grafike (Vulcan API) s výbornou energetickou efektivitou. O rozdelení obrazovky sa vie dlhšie a to ešte doplní obraz v obraze, čiže pozeranie videí na YouTube môže na Android TV prebiehať v malom okienku, napríklad popri surfovaní na webe. Vylepšené budú taktiež notifikácie, takže ak nejaká náhodou vyskočí, odpovedať pôjde bez prepínania práve spustenej aplikácie , a to priamo v notifikačnom okienku. Tešiť sa tiež môžeme aj na lepších emoji a prekopaný multitasking, kde nájdeme iba 7 náhľadov naposledy spustených aplikácií či dlho žiadané tlačidlo na zatvorenie všetkých naraz.

Jednou z tých najhlavnejších noviniek bude podpora pre virtuálnu realitu. Android N dostane špeciálny VR režim, ktorý za podpory hardvérových výrobcov umožní za použitia dodatočného príslušenstva pretransformovať smartfón na dočasný VR headset s dodatočným ovládačom do ruky. Využiť by sa tak mal dať napríklad na hranie hier alebo pozeranie kompatibilných filmov. A ako informuje The Verge, obsahové partnerstvo Google s HBO, Netflixom alebo takým IMAXom nie je zrejme ani na nič iné určené. VR režim zároveň predstavuje súčasť ambiciózneho projektu Daydream, ktorý má za úlohu priniesť virtuálnu realitu pre širokú verejnosť.

Android N prinesie graficky lepšie mobilné hry a bude si už rozumieť aj s virtuálnou realitou
Zdroj: www.theverge.com

Kompletný názov nového aktualizačného balíčka so zhruba 250 novinkami a vylepšeniami zatiaľ nikto nepozná, pretože ešte ani neexistuje. Google rozhodnutím poveril samotných používateľov, ktorí majú o jeho osude rozhodnúť sami, pričom posledné slovo samozrejme zostáva na gigantovi. Dá sa preto bez problémov očakávať aj Android Nutella alebo niečo podobné. K dispozícii by mal byť už koncom tohto leta a pre nedočkavcov je momentálne k dispozícii beta verzia pre Nexus zariadenia vrátane tabletu Pixel C.

Domov
Zdieľať
Diskusia