Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2016, 10:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Matt Damon je ako Jason Bourne v novom traileri nebezpečnejší, než kedykoľvek predtým

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Alicia Vikander, Matt Damon a Tommy Lee Jones pod drobnohľadom Paula Greengrassa.

9 dlhých rokov. Taká je pauza medzi posledným Bourneom a piatou (respektíve štvrtou) časťou nazvanou jednoducho Jason Bourne. Matt Damon sa vracia do ikonickej roly po tom, čo sa Jeremy Renner snažil oživiť značku v spin-offe, ktorý zďaleka nedosahoval kvalít Damonovej a Greengrassovej trilógie (áno, vieme, kto natočil jednotku). Bourneova trilógia je bez námietok vynikajúce a extrémne precízne natočená aj mimo hraníc žánru. Všetci sme teda vo veľkom očakávaní, či sa vôbec Greengrass môže prekonať, keďže s Bourneom sa už dotkol pomyselného Olympu. Doba ale pokročila, Damon, ktorý spolupracoval s Paulom na scenári je vyspelejší, Greengrass taktiež tých 9 rokov nelenošil a ich v poradí tretia spolupráca teda môže priniesť najžiarivejší klenot v sérii a taktiež v žánri, minimálne, čo sa tohto roka týka. Greengrass chcel dať sérii zbohom po Bourneovom ultimáte, avšak Damon ho ukecal, nakoniec, fanúšikovia si toho Bourna proste vymodlili. Účasť Alicii Vikander, držiteľky Oscara a nesmierne atraktívnej a talentovanej herečky, je iba čerešničkou na torte. Prvý teaser má v sebe všetko, čo sme od Bourna očakávali. Greengrass si necháva najväčšie esá na premiéru, no už teraz si pýta pozornosť všetkých fanúšikov akčného filmu po celom svete.

Vyzerá to tak, že sa toho veľa zmenilo. Všade po svete sú diskusie o ľudských právach, špehovaní, o pointe demokracie a podobne. Začíname v Grécku, veď viete, kolíske demokracie a končíme v Las Vegas, najgrotesknejšom stelesnení..." - Matt Damon. Je vám však jasné, že to pri dvoch krajinách asi neostane a Jason počas filmu bude cestovať až-až. Čo sa týka akcie, tvorcovia sa zase raz pokúsia nechať nás s otvorenými ústami hľadiac na plátno. Niečo z toho vidíme aj v dnešnom traileri, takže nemáme problém uveriť im. Všetko nasvedčuje tomu, že v lete to bude pekelná jazda. Damonovi na filme záleží, čo dal patrične najavo. Okrem toho sa na úlohu pripravoval aj fyzicky a údajne nikdy ako Bourne nevyzeral lepšie, viď prvá fotka z natáčania.

O deji toho veľa nevieme, len toľko, že Jason bol dlhé roky preč, konkrétne o ňom nik nevedel 12 rokov, až bol znova nútený sa ohlásiť, a to vo veľkom štýle. V posledných dňoch sa ale na povrch predsa len niečo dostalo. Nicky (Julia Stiles) sa dokázala s Jasonom spojiť zo zatiaľ neznámych dôvodov, avšak niekto ju sledoval a Jasona objavil. A ten musel znova do akcie. Okrem Damona uvidíme hercov ako Alicia Vikander, Vincent Cassel, Tommy Lee Jones či Julia Stiles, ktorá si zopakuje svoju rolu postavy menom Nicky. Premiéra je naplánovaná na 29. júla 2016. Ako na vás zapôsobil trailer?

Matt Damon je ako Jason Bourne v novom traileri nebezpečnejší, než kedykoľvek predtým
Matt Damon je ako Jason Bourne v novom traileri nebezpečnejší, než kedykoľvek predtým
Domov
Zdieľať
Diskusia