Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2016, 19:33
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nenápadný a mysteriózny thriller Ulica Cloverfield 10 žne úspech všade vo svete. Toto si nesmiete nechať ujsť!

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

10 Cloverfield Lane sa už čoskoro dostane do kín. Prečo by vás táto filmová udalost nemala minúť?

Od úžasného a celkom nečakaného oznámenia 10 Cloverfield Lane (Ulica Cloverfield 10) ubehol už nejaký ten čas. My filmu nesmierne veríme a jeho upútavky nás presvedčili o tom, že si miesto na našom webe zaslúži. A tak dnes už po šiestykrát píšeme o mysterióznom sci-fi thrilleri, od ktorého nikto nevie, čo má vlastne čakať. Rozuzlenie, rovnako ako aj samotnú produkciu tají štúdio a producent snímky, J. J. Abrams (utajiť sa mu rovnako podarilo aj pôvodný Cloverfield, kde bol taktiež producentom), ako sa len dá a my sme veľmi radi, že aj napriek skoršej premiére v zahraničí sa k nám spoilery ešte nedostali. Podľa všetkého nás ale čaká veľké prekvapenie, neuveriteľne atmosférický zážitok a poctivá žánrovka. Inými slovami, pre recenzentov to bolo veľké a hlavne poztiívne prekvapenie a my budeme veľmi radi, keď vám v recenzii povieme to isté, a teda: Bežte do kina!

A o čom snímka vlastne bude? Monštrá môžu mať mnoho podôb. Niektoré z nich spoznáte v najnovšom filme producenta J. J. Abramsa – Ulica Cloverfield 10.  V hlavných úlohách si v podzemnom bunkri zahrali Mary Elizabeth Winstead, John Goodman a John Gallagher. Snímku režírovanú Danom Trachtenbergom (pre neho šlo o celovečerný debut) môžete vidieť v kinách od 7. apríla.

Len tak si idete v aute a zrazu do vás z boku napáli nejaký idiot. Prebudíte sa poudieraný, ale živý v podzemnej kobke, kde vám neznámy čudák povie, že ste práve vyhrali hlavnú cenu v životnej lotérii. Ste zmätení? Výborne. Presne to chcel docieliť producent J. J. Abrams vo svojom thrilleri - aby sa diváci cítili rovnako, ako Michelle, hrdinka filmu Ulica Cloverfield 10.

Nenápadný a mysteriózny thriller Ulica Cloverfield 10 žne úspech všade vo svete. Toto si nesmiete nechať ujsť!


Spomínaný neznámy čudák (John Goodman) sa volá Howard a je to skúsený „Prepper“. To sú ľudia, ktorí tušia, že jedného dňa prestane fungovať svet, a tak sa na to pripravujú. Napríklad Howard si postavil a komfortne vybavil podzemný bunker. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočíva v tom, že ju našiel vo vraku havarovaného auta a presunul do svojho krytu krátko predtým, než Zem v plnej sile zasiahla gigantická katastrofa, ktorá zničila všetok pozemský život. Howard, jeho kamoš, ktorý mu so stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle sú podľa všetkého široko ďaleko jediní, čo prežili. Škoda, že mimo bunkra je vzduch kontaminovaný a preto z neho nemôžu von. Michelle ale tejto teórii veľmi neverí. Lenže dôkazov, že apokalyptický vizionár má pravdu, sa postupne objavuje stále viac...

Tvorcovia filmu držia rozuzlenie zápletky v maximálnom utajení. Zdá sa, že Ulica Cloverfield 10 nadväzuje na katastrofické sci-fi Cloverfield, ktorého dej priniesol útok mimozemšťanov na Zem. Producent Abrams, mimochodom tiež režisér najnovších Star Wars, ale krúti hlavou: „To by sme tento film nazvali Cloverfield 2. Toto je úplne iný žáner a úplne iný film. Oveľa desivejší,“ sľubuje Abrams.

Domov
Zdieľať
Diskusia