Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2016, 10:55
Čas čítania 0:00
Tomáš Ďurkech

Nádherné bullet-time video nám dokazuje, že iPhone naozaj patri medzi špičku medzi fotosmartfónmi

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Na vytvorenie zaujímavých záberov vám netreba drony ani inú drahú techniku. Bohato postačí kúsok motúzu a iPhone!

O možnostiach fotoaparátu iPhonov, ich kvalite a obľúbenosti sa toho popísalo a pravdepodobne aj popíše ešte veľa. Aj keď podľa profesionálov z DxOMark iPhone nie je najlepší fotosmartfón na trhu (poráža ho Sony Xperia Z5, ale aj Samsung so svojimi TOP modelmi), o tom, že je asi najobľúbenejší, niet pochýb.

Jedným z najčerstvejších príkladov je perfektné video od Nicolasa Vuignera zobrazujúce jeho samotného na lyžiach, no v trochu netradičných záberoch, ktoré Nicolas dosiahol na prvý pohľad jednoduchým pripevnením iPhonu na lanko a následným roztočením okolo seba, čím vzniklo takzvané bullet-time video známe napríklad z filmu Matrix. Výsledok predčil naše očakávania, keďže sa zdá, že iPhone dokázal takmer dokonale zaostrovať počas celého videa a slow-motion funkcia fungovala taktiež bezchybne. 

Nádherné bullet-time video nám dokazuje, že iPhone naozaj patri medzi špičku medzi fotosmartfónmi
 

Zatiaľ nie je známe, ako sa presne Nicolasovi podarilo smartfón pripevniť k lanku tak, aby bol celý čas v zábere on a nie všetko ostatné naokolo, no video, v ktorom to všetko vysvetlí, je už údajne za dverami. Je jasné, že podobného výsledku by ste dosiahli aj použitím iných pomôcok ako sú napríklad drony, no tie sú v porovnaní s lankom trošku viac finančne náročné nehovoriac o tom, že by kvôli lietajúcemu snehu pravdepodobne okamžite zostali zapichnuté v prvej snehovej dune. Možno by však bolo lepšie, keby návod zverejnený nikdy nebol, pretože by som bol nerád, keby si musím dávať na svahu pozor okrem "neskúsených" lyžiarov ešte aj na lietajúce iPhony. 

Domov
Zdieľať
Diskusia