Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2016, 9:30
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

iPhone 6S sa stal najvýkonnejším smartfónom roku 2015. Dokázal to len s dvomi jadrami!

TECH
Uložiť Uložené

Porazil minuloročný iPhone všetky smartfóny konkurencie?

Vojna fanúšikov a zástancov jedného či druhého dominantného operačného systému tu bola od nepamäti a je veľký predpoklad, že sa len tak ľahko neskončí. Samozrejme, nijak jej nedokážeme zabrániť ani my, avšak minimálne pre rok 2015 sme odhalili víťaza obrovskej dilemy: Je skutočne potrebných viac jadier? Ešte pred nedávnom nebolo možné porovnávať iOS a Android smartfóny pomocou aplikácie AnTuTu, avšak s aktualizáciou 6.0 sa do testovania môžu zapojiť aj majitelia iPhonov. Z výsledkov budete možno prekvapení. Až 132 620 bodov si odniesol iPhone 6S, respektíve 6S Plus, pričom druhý umiestnený zaostáva až o takmer 40 000. Možno by ste čakali na druhej pozícií Galaxy S6, avšak Android-líderom sa stal Huawei Mate 8, zatiaľ čo Galaxy S6 Edge+ dosiahol 82 000 bodov.

Dôvodom tak vysokého skóre pri Apple zariadeniach je pravdepodobne perfektná optimalizácia a prepojenie hardvéru so softvérom, totiž dvojjadrový A9 s taktom 1,85GHz a 2GB hravo prekonal 8-jadrový Exynos 7420 s 2,1GHz a 4GB RAM, ktorý nájdeme v Galaxy Note 5. Na druhú stranu, test AnTuTu sa príliš nemusí rovnať reálne postrehnuteľnému výkonu, najmä pri bežných činnostiach. Pokiaľ vedľa seba postavíte vlajkové lode od viacerých značiek, s istotou nespozorujte nijaké veľké rozdiely. Myslíte, že je skutočne nutné kupovať zariadenie s najväčším počtom jadier a najvyšším taktom?

iPhone 6S sa stal najvýkonnejším smartfónom roku 2015. Dokázal to len s dvomi jadrami!
Domov
Zdieľať
Diskusia