Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2016, 20:46
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Pokračovanie hororu Conjuring od Jamesa Wana vnadí strašidelným, atmosférickým trailerom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvé zábery z očakávaného pokračovania hororu Conjuring od Jamesa Wana dorazili!

Na horory veľmi nie som, to už viete, pripraviť vás ale o prvý trailer pre očakávané pokračovanie nadštandardne prijatého, kritikmi chváleného a divákmi obľúbeného hororu The Conjuring vás nemôžem. Prvý film zarobil s 20-miliónovým rozpočtom (nerátame reklamné výdaje) až 318 miliónov dolárov, a tak bolo len otázkou času, kedy sa dočkáme druhej časti. Tá sa však opozdila aj kvôli tomu, že si režisér James Wan zobral od hororového žánru voľno (natočil už The Conjuring, SAW 1 a 2, Dead Silence, Stygian, Insidious 1 a 2, ale aj Rozsudok smrti) a natočil pre Universal podarené Furious 7. Hovorte si čo chcete, ak ste išli do kina na akčný film, akčný film ste aj dostali, James Wan ale pocítil nutkanie vrátiť sa k tomu, čo mu ide najlepšie, a teda k strašeniu ľudí. Robí to ale iným spôsobom než väčšina hollywoodskych režisérov, ktorá náhodou o tento žáner zakopla a chtiac-nechtiac ho aj pohnojila. Wan je jedným z ľudí, ktorí stále leštia jeho pozlátko, a tak všetci s napätím očakávajú, či sa mu to podarí aj tentokrát.

 


K dispozícii bude mať okrem iných aj Patricka Wilsona a Veru Farmigu čoby Eda a Lorraine Warrenových. Po skvelých výkonoch Patricka Wilsona vo Fargu a Bone Tomahawk seriózne uvažujem, že Conjuringu dám druhú šancu. Pokračovanie pritom nevyzerá o nič menej lákavo než pôvodný celovečerák. Čo teda vieme o príbehu? Mladé dievča menom Janet (Madison Wolfe) je jednou zo štyroch súrodencov osamotenej matky Peggy Hodgson. Nevieme, o ktorú scénu ide, ale vidíme jej vyblednutú tvár zízajúcu pred seba silne kontrastujúcu s jej červeným oblečením a niečo dočinenia má aj neporiadok za ňou. Podľa Wana, paranormálne javy, ktoré postihli rodinu Hodgesonových, sú vo svete asi najviac zdokumentované a stali sa veľkým terčom medií. Rodina žila v mestečku Enfield v neskorých sedemdesiatych rokoch. Dve zo štyroch detí, obe dcéry, vraj počuli klopanie na steny a démonické zvuky a údajne videli nábytok pohybujúci sa samovoľne. Tieto incidenty nakoniec viedli k posadnutiu jednej z dvoch dievčat. 

Budeme pevne veriť, že sa Wanovi a spol. podarí priniesť minimálne taký podarený horor, ako tomu bolo nasposledy. Predpoklady na to má, nakoniec, nezakladá si len na primitívnych vyskakovacích ľakačkách, diváka postupne vtiahne do deja, nechá ho v napätí a v strachu takmer počas celého filmu a inteligentne navodí pocit neistoty a strachu v úžasne natočených scénach. Ak sa nič nezmení, premiéry by sme sa mali dočkať presne 10. júna 2016. Po instagramovom šteklení tak konečne dostávame prvé zábery. Ako sa pozdávajú vám? Alebo vás o návšteve kina presvedčí až plnohodnotný trailer?


Pokračovanie hororu Conjuring od Jamesa Wana vnadí strašidelným, atmosférickým trailerom

Domov
Zdieľať
Diskusia