Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2015, 20:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

V roku 2016 sa množstvo obľúbených zvierat a detských hrdinov vráti v očakávaných animákoch

FILMY A SERIÁLY ANIMOVANÉ FILMY
Uložiť Uložené

Zoznámime vás s 10 najočakávanejšími animákmi budúceho roka.

It’s Over. It’s Done. 

Asi tak nejako sa v redakcii cítime. Predstavili sme vám najočakávanejšie filmy roka 2016 v dvoch článkoch (tu a tu), najočakávanejšie horory, všetky komiksovky od Marvelu, Foxu a DC, no a v neposlednom rade aj najočakávanejšie seriály, respekektíve pokračujúce série. Už nás čaká len zosumarizovať stále aktuálny rok článkom o najlepších filmoch podľa redakcie, no a potom sa už snáď vrátime do normálneho režimu. Dnes to však nebude, keďže si ešte musíme niečo povedať o animovaných snímkach, ktorých bude budúci rok taktiež habadej. 

Secret Life of Pets - august 2016

O tomto počine sme toho veľa skutočne nevedeli. Až keď prišiel prvý trailer, všetci sme boli udivení, aké originálne, vtipné a aj vizuálne dokonalé to je.  Rozprávka nám prezradí, aký je život našich domácich miláčikov po tom, čo im zabuchneme dvere pred ňufákom a necháme ich doma samých napospas chladničke, telke, gauču a najnovším technológiám. Nápad sfilmovať tento príbeh dostali v Illumination Entertainment a Universal Pictures.

Finding Dory - 16. jún 2016

Pokračovanie kultovej rozprávky od Pixaru, mnohými označovanú za práve tú najlepšiu (minimálne od nich), sa ohlásilo celkom nečakane, pričom sme veľmi dlho nečakali ako na obrázky, tak ani na prvý teaser. Ten vsadil najmä na nostalgiu a milo navnadil na poriadny trailer, ktorý nám plne ukáže krásy oceánu a dejovú linku. Tentoraz to bude o Dory, ktorá sa stratí v šírom oceáne po tom, ako sa každodenná rutina zmení na pátranie po minulosti a smútok za domovom. Spomenula si totiž na niečo z minulosti a zdá sa, že to bude práve jej rodina, s ktorou možno plávala na začiatku jednotky. Netreba však zabúdať ani na problémy, ktoré má Dory s pamäťou. 

Svoje hlasy animovaným postavičkám prepožičajú Ellen DeGeneres, Idris Elba, Albert Brooks, Diane Keaton, Eugene Levy, Ty Burrell, Kaitlin Olson, Ed O'Neill, Willem Dafoe, Dominic West či Preston Bailey. Nám to ale môže byť jedno, v kinách sa dočkáme slovenského dabingu

 


Zootopia - 3. marec 2016

Ak nám The Secret Life of Pets ukáže, čo robia naši miláčikovia, keď ich necháme doma samých, Zootopia sa pozrie na svet celkom inými očami. Očami, ktoré vnímajú zvieratá ako plnohodnotnú súčasť spoločnosti. Tieto živočíchy totiž nahradili ľudí, pričom sa ich charakteristické črty stali v novom svete ich súčasťou. Leňochody robia na úradoch, nabúchané zvieratká na polícii a tie nekompromisné zase ako sudcovia. Z prvého teaseru a uvoľnených obrázkov a ostatných záberov môžeme súdiť, že pôjde o veľmi originálnu a úsmevnú rozprávku. Navyše to vyzerá tak, že nebude len pre tých najmenších, takže sa na ňu tešíme asi v celej redakcii. 

Ratchet and Clank - 28. apríl 2016

Dej hovorí o Ratchetovi a jeho sne stať sa hrdinom, no taktiež aj o tom, ako mu je povedané, že na to nemá predpoklady. Stretáva ale zaujímavú bytosť, ktorú nazve Clank a spolu sa odhodlajú na záchranu galaxie, ktorú chce zničiť zlý mimozemšťan menom Chairman Drek. Viac vedieť nepotrebujete, nakoniec, dostali by ste len ďalšie klišé, ale to je už asi pri dnešných animákoch úplne prirodzené. Nie som si istý, no zdá sa mi, že hra nebola postavená až na takom detskom štýle, než ako sa film predstavuje v traileri, no aj tak to vyzerá náramne zaujímavo už len minimálne pre fanúšikov hier. Postavy nadabujú herci, ktorých hlasy si môžete pamätať z predošlých hier, no pridajú sa k nim aj Paul Giamatti, John Goodman, Bella Thorne, Rosario Dawson či Sylvester Stallone. 

Angry Birds - 12. máj 2016

V rozprávke sa dozvieme, prečo sú vtáčiky vlastne také nahnevané a čo stálo za konfliktom medzi nimi a prascami, teda, malými zelenými prasiatkami. Scenár napísal Jon Vitti (pár epizód Simpsonovcov, pomáhal aj s celovečerákom, no napísal aj prvé dva diely Chipmunkov) a réžiu si na starosť zobrali Fergal Reilly a Clay Kaytis, pre ktorých bude tento animák znamenať režijný debut. Veľa si od Angry Birds rozhodne nesľubujeme, aj keď prvý trailer naznačuje, že nemusí ísť výlučne len o rozprávku pre najmenších, na svoje by si mohlo prísť aj staršie publikum. 


Ice Age 5: Collision Course - 14. júl 2016

Mnohými milovaná séria, zdá sa, ešte nekončí. Po priemernej štvorke a stereotypnému deju opakujúc sa v každej časti už veľmi na nové dobrodružstvá Mannyho a jeho partie/rodiny, nie je veľa kritikov a filmových nadšencov zvedavých. Stále sa však nájde skupina fanúšikov či detí, ktorí si postavy jednoducho zamilovali a na ich návrat sa veľmi tešia. Veď to nemusí vyhrať Oscary, stačí, keď to zase raz pobaví, od toho komerčné animáky aj sú. O deji toho nevieme nič, ale je možné, že sa dočkáme veľkých problémov. Nemyslíme tým ďalších nepriateľov, ale skutočného boja s prírodou. Zatiaľ bolo uvoľnené len video so Skratom, ktoré ale zaručene pobaví aj toho najväčšieho pesimistu.


Moana - 23. november 2016

Príbeh je zasadený do Južného Tichomoria a Auli’i bude hrať Moanu Waialiki, mladú dievčinu, ktorá je zároveň aj rodenou navigátorkou. Rozhodne sa pre nebezpečnú a dobrodružnú plavbu s cieľom nájsť bájny ostrov, počas cesty však stretne legendárneho poloboha menom Maui (Dwayne Johnson - Furious 7, San Andreas). Spoja teda svoje sily a vydajú sa naprieč šírym oceánom, kde budú musieť čeliť obrovským morským živočíchom a všemožným nástrahám. Režíruje Ron Clements spolu s Johnom Muskerom (The Little Mermaid, Aladin), ktorí sa postarali aj o scenár. Auli’i Cravalho (predstaviteľka hlavnej ženskej hrdinky) potvrdila, že Dwayne Johnson (Maui) bude aj spievať. Na prvé zábery si ešte nejaký ten čas počkáme.

V roku 2016 sa množstvo obľúbených zvierat a detských hrdinov vráti v očakávaných animákoch

Kung Fu Panda 3 - 29. január

Hlavný hrdina Po, ktorému prepožičiava hlas Jack Black, konečne nájde svojho pravého otca Liho (Bryan Cranston - Breaking Bad), ktorý mu prezradí existenciu ukrytej dediny plnej pánd hlboko v pralese. Tu objavuje veľkú komunitu svojho zvieracieho druhu, do ktorej sa túži úspešne zaradiť a tak sa pre neho začína úplne nový život plný zábavy a spoznávania. Na jednej strane teda uvidíme humorný príbeh zoznamovania sa Poa s biologickým otcom a mladými pandami ženského pohlavia, no na opačnej tu bude trpké zmierovania sa Mr. Pinga (Poov adoptívny otec, ktorého nahovoril James Hong), že jeho syn na neho pomaly, ale isto zaneviera. Trailery boli miestami vtipné i plné skvelých scénok, na druhej strane, zázrak v tomto prípade skutočne nečakáme.


Kubo and the Two Strings - august 2016

Prvý teaser tejto stop-motion animovanej rozprávky vsadil na japonskú kultúru, čarovný vizuál a atraktívne postavy. Uvidíme príbeh dobrosrdečného, no životom skúšaného Kuba, ktorý sa oddane stará o svoju matku v ich dedine. Uvidíme taktiež príbeh, v ktorom sa duch z minulosti spoločne s ním vydá na cestu pomsty. Z úteku od bohov a príšer však Kubova šanca na prežitie spočíva v nájdení magického brnenia, ktoré nosil jeho padlý otec, najlepší samuraj, akého kedy svet videl. Kubo v sebe nájde odvahu a vydá sa na strastiplnú cestu, tvárou v tvár minulosti jeho rodiny a bude statočne bojovať za svet, ktorý mu je tak blízky. 

Sausage Party - august 2016

Ak distribútori prinesú všetky animáky, ktoré v zahraničí v auguste premiéruje aj do našich kín, budú sa mať rodičia na čo chodiť s deťmi do kina pozerať. Nebudú tam však len tí najmenší. O Sausage Party toho vieme z celého zoznamu najmenej, už z názvu je však patrné, že dej asi nebude obyčajný. Na IMDB svieti popis, že sa dočkáme dobrodružnej cesty klobásy, ktorá bude hľadať význam svojej existencie. Zaujímavé je, že hlasy nahrajú postavičkám herci ako Edward Norton, Kristen Wiig, Jonah Hill, Salma Hayek, James Franco, Seth Rogen či Paul Rudd. Režírujú Greg Tiernan (seriálové epizódy Thomas and his Friends) a Conrad Vernon (Shrek 2, Monštrá vs Votrelci, Madagaskar 3). Na prvý obrázok či teaser si ešte chvíľu počkáme.

Chýba vám tu nejaký animák, ktorý v roku 2016 uvidíme v kinách? 

Anketa:
Na aký animák sa tešíte najviac vy?
Sausage Party
Kung Fu Panda 3
Finding Dory
Moana
Zootopia
Kubo and the Two Strings
Secret Life of Pets
Ratchet and Clank
Ice Age 5
Angry Birds
Sausage Party
2 %
46 Hlasov
Kung Fu Panda 3
8 %
173 Hlasov
Finding Dory
27 %
568 Hlasov
Moana
5 %
101 Hlasov
Zootopia
25 %
512 Hlasov
Kubo and the Two Strings
1 %
24 Hlasov
Secret Life of Pets
18 %
363 Hlasov
Ratchet and Clank
3 %
60 Hlasov
Ice Age 5
8 %
158 Hlasov
Angry Birds
3 %
66 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia