Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2015, 17:39
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Idris Elba ťahá za nitky v megalomanskom traileri pre Star Trek 3. Prežijú Kirk a Spock aj tentoraz?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér Justin Lin odhaľuje prvé zábery z očakávaného vesmírneho sci-fi.

Star Trek zažil po úspešnom reštarte od J. J. Abramsa malé problémy. Síce bol do podareného (aj keď v istých veciach nedotiahnutého, čo uznáva aj sám Abrams) sequelu obsadený aj Benedict Cumberbatch, no zďaleka nenaplnil očakávania fanúšikov, ako starých, tak možno ani nových. Požiadavky pre tretiu časť tak raketovo vzrástli a očakávalo sa, že sa dočkáme perfektného sci-fi. Roberto Orci, ktorý napísal pôvodný scenár, bol úplne vyškrtnutý a nahradený Simonom Peggom (zároveň hral v oboch častiach a chýbať nebude ani v trojke). Pegg je schopný, kreatívny scenárista so skvelým zmyslom pre humor. Jeho schopnosti budeme môcť overiť v tomto žánri už o pár mesiacov, dovtedy nám však stačí vedieť, že napísal svoj vlastný scenár, s čím mu pomáhal Doug Jung. Vymyslel aj celkom nového záporáka, ktorý sa v sérii ešte neobjavil a zahrá si ho skvelý Idris Elba, takže sa je na čo tešiť. Minimáln ja to vnímam ešte lepšie, než obsadenie Cumberbatcha. Elba je proste boží. 

O deji toho veľa nevieme, známe je len to, že sa posádka Enterprise vydá do ďalekého neznáma, do neprebádanej galaxie, kde budú čeliť dosiaľ neznámym nepriateľom. Celé to bude proste o objavovaní niečoho nového. Malo by ísť o 5-ročnú misiu, takže sa pokojne z tohto neznámeho prostredia môžeme dočkať viacerých častí. Po záberoch nižšie bude ale možno aj zbytočné tešiť sa. Trailer nás rozhodne nepresvedčil, no a ak sa vám páčili prvé dva Abramsove kúsky, asi vám ešte duchovný otec znovuzrodení vesmírnych ság bude chýbať. Pripadá mi to úplne iné a občas až nevhodné, no s tým sme asi museli rátať, keďže to točí Justin Lin. Niečo mi tu proste chýba. Niečo, čo by ma posadilo na zadok alebo aspoň vyčarilo úsmev na tvári. Niečo, čo sa včera podarilo Emmerichovi a jeho Dňu nezávilosti 2. Ako vnímate trailer vy? Presvedčil vás, alebo sa radšej budete držať pri zemi a počkáte si na ďalšie zábery?

No a na záver ešte spomeniem, že k obsadeniu filmu (ktoré zatiaľ tvoria známe mená ako Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin, Karl Urban, John Cho či Alice Eve) sa pridala herečka a tanečnica Sofia Boutella, ktorú môžete poznať ako šabľonohú spoločníčku Samuela L. Jacksona z Kingsman: Tajná služba. Tá rokuje aj ohľadom obsadenia do reštartovanej Múmie, takže držíme palce. Takých pôvabných slečien nie je v Hollywoode nikdy dosť. Režíruje Justin Lin (prvé dve epizódy druhej série True Detective, Fast & Furious 4, 5 a 6). Premiéra Star Trek Beyond je stanovená na 8. júla 2016. Star Trek v roku 2016 oslavuje 50. výročie, takže v poradí tretí film reštartovanej ságy si jednoducho nemôže dovoliť sklamať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia