Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2015, 6:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Batman a Superman sa vo veľkolepom traileri snažia o najepickejší súboj roka, pri ktorom sa otrasú kiná

FILMY A SERIÁLY BEN AFFLECK DC KOMIKSOVKY
Uložiť Uložené

Zack Snyder a Warner Bros. práve vypustili do sveta nový trailer pre jeden z najočakávanejších blockbusterov vôbec, Batman v Superman.

Prešli takmer 4 mesiace od momentu, kedy nám z Comic-Conu dorazil takmer 4-minútový trailer plný úžasných záberov. Dokonale tak navnadil na to, čo má prísť budúci marec. Batman a Superman si dajú do držky, aby následne spojili sily už aj s Wonder Woman a pravdepodobne poslali naspäť do pekla Doomsdaya, ktorý bude vytvorený za pomoci Zodovho tela a Luthorovej snahy ovládnuť Supermana. Stále však nie je isté, kto bude záporákom naozaj a tak radšej berte tieto dohady s rezervou. Nový trailer však na 99% tieto teórie potvrdil, aj keď v ňom Doomsday nevyzerá nejako božsky. Trochu ma štve, že ho odhalili a nenechali si toto „tajomstvo“ až do konca filmu, to ale asi nebolo možné a diváci museli vedieť, do čoho vlastne idú.

Trailer je veľkolepý, o tom niet pochýb, no akonáhle sa na scéne objavil Doomsday, prišlo mi to, akoby tam Batman nemal čo robiť. Po pondelňajšom teaseri, ktorý nás svojou atmosférou posadil na zadky, každý očakával megalomanský trailer. A toho sme sa nakoniec aj dočkali. Aj keď, asi treba uznať, že na ten z Comic-Conu sa nechytá. Doomsdayov dizajn nesedí ani ľuďom na fórach a s CGI sa ešte treba vyhrať, čo vidno aj na ohni v gife nižšie. Mám rád Marvel, milujem Russovcov a ich poňatie komiksového sveta a teším sa na Civil War, avšak, toto bude proste iný level a kiná sa pravdepodobne budú otriasať. 

Batman a Superman sa vo veľkolepom traileri snažia o najepickejší súboj roka, pri ktorom sa otrasú kiná

Zack Snyder rozhodne nie je Áčkový režisér, no ak ho máme porovnať s režisérmi Marvelu, nevedie si o nič horšie. Bolo by ale trúfalé očakávať, že bude snímka dokonalá, najmä keď vieme, že od dokonalosti mal ďaleko Man of Steel, a to zďaleka nebola taká náročná látka ako BvS. Všetci ale Snyderovi držíme palce, dúfame, že Affleck bude úžasný Batman a že Cavill ukáže, že Superman má na to konkurovať mu čoby zaujímavá postava. Teraz sa už pustite do traileru, ktorý je opäť veľkolepý, no taktiež toho zase raz ukazuje viac, než by sme chceli. Snáď už do premiéry uvidíme maximálne jeden ďalší a čo najmenej klipov či TV Spotov. Nechcel by som, aby to dopadlo ako druhí Avengeri. Farebný Marvel už malinko unavuje, a tak je čas na temnejšie DC, ktoré si snáď svoje najväčšie tromfy nechá pre divákov v kine. Aj keď je škoda, že všetky svoje filmy, vrátane Suicide Squad, označil nálepkou PG-13, takže žiadnu krv, brutalitu či skutočnú temnotu neuvidíme.

Odporúčané
Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom Najočakávanejšie komiksové a sci-fi filmy 2024: Joker s Lady Gagou, akčnejšie pokračovanie Duny aj Deadpool 3 s Wolverinom 11. decembra 2023, 16:30

Očakávať môžeme drsnú bitku dvoch najznámejších superhrdinov (sorry Marvel, je to tak), pohľad na situáciu vo svete, ktorý zažil nevídaný súboj mimozemšťanov a taktiež jeho následky. Umrelo mnoho ľudí a ako sa Zack Snyder vyjadril, niekto za to bude musieť niesť zodpovednosť. Snímka bude celkovo viac zameraná na svet okolo superhrdinov, na ich povahy, správanie, problémy a povinnosti. Nečakajte lacnú komédiu ani scénky bohaté na gagy, i keď by bolo trúfalé tvrdiť, že sa aspoň párkrát nezasmejeme. Hovorí sa, že uvidíme viac Batmana ako Supermana a taktiež, že bude Batmanov hnev na jeho soka opodstatnený. Film postaví základy pre Justice League, no a hovorí sa, že by celkovo mal vyjsť Warner na niečo cez 400 miliónov dolárov, čo by z BvS spravilo najdrahší film histórie. Ako sa vám páči Batvoice, Lex či Doomsday? Myslíte, že BvS svojou megalomanskou akciou predčí aj kvality Civil War či X-Men: Apocalypse? Posledným do partie, ktorý sa musí vytasiť s niečím podobným, je už len Bryan Singer s jeho Apocalypse. Pevne verím, že až on nás posadí na zadky. 

Batman a Superman sa vo veľkolepom traileri snažia o najepickejší súboj roka, pri ktorom sa otrasú kiná

Batman v Superman: Dawn of Justice režíruje Zack Snyder (Man of Steel, Watchmen, 300), za scenárom stojí David S. Goyer (seriál Da Vinci's Demons, Man of Steel, Batman Begins), o hudbu sa postará génius Hans Zimmer a zahrajú si Henry Cavill (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Jesse Eisenberg (Lex Luthor), Amy Adams (Lois Lane), Diane Lane (Martha Kent), Jeremy Irons (Alfred), Laurence Fishburne (Perry White), Ray Fisher (Cyborg) a pravdepodobne aj Ezra Miller (The Flash). Premiéra je naplánovaná na 25. marec 2016. Pre viac informácií klikajte sem, semsem a sem.

Batman a Superman sa vo veľkolepom traileri snažia o najepickejší súboj roka, pri ktorom sa otrasú kiná

Domov
Zdieľať
Diskusia