Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2015, 15:40
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Avengeri sa spoja v desiatke nových filmov. Pribudne mágia, Black Panther z Afriky i prvý celovečerný film zo ženskou superhrdinkou. Tešte sa!

Chvíľu sme vám dali od Marvelu prestávku (až na D23, to sa ignorovať nedalo), ale je načase predstaviť si 3. Fázu, ktorá sa začne už v máji, kedy do kín dorazí Cap a jeho tretia sólovka, zatiaľ javiaca sa ako najambicióznejší projekt Marvelu. Tešiť sa od nich môžeme až na 10 filmov, a to v priebehu 4 rokov. Hovoríme pritom len o Marvel. Projekty od DC/Warneru si predstavíme na budúci mesiac. Textu bude viac než dosť, poďme teda na to bez ďalších omáčok. 

Captain America 3: Civil War (premiéra 5. mája 2016) - režíruje Anthony a Joe Russo
Jednoznačne najsľubnejší, najnabitejší, najpotenciálnejší, naj... Tých superlatívov by sme proste vedeli nájsť veľa. Nič konkrétne by vám ale neprezradili. Snímku nakrútia bratia Russovci, ktorým sa nesmierne vydaril Captain America: The Winter Soldier. Získali teda dôveru Marvelu a okrem pokračovania pre Steva Rogersa nakrútia aj dvojdielnych Avengers: Infinity War. To všetko je ale ďaleká budúcnosť, keďže najprv musia dokázať priniesť na plátno takmer dvadsať hrdinov a sfilmovať jeden z najpodarenejších a kritikmi najuznávanejší komiksový príbeh vôbec.

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc


V Civil War sa po vládou navrhnutom zákone o registrácii superhrdinov proti sebe postavia dve veľké postavy, dva veľké ideály a dvaja veľkí lídri Marvelu, respektíve Avengerov. Tony Stark ako Iron Man (Robert Downey Jr.) zákon podporuje, Steve Rogers ako Captain America (Chris Evans) je jeho odporcom, keďže sa mu nepáči, že by jeho priatelia boli očipovaní, pracovali pre vládu a museli by odhaliť svoju totožnosť. Postupne sa tak tvoria dva tímy, len nedávno veľkí priatelia, dnes už so zámerom „ublížiť“. V príbehu zohráva veľkú úlohu aj Spider-Man (Tom Holland), ktorý je konečne späť v Marvel a právna zložka tak dovoľuje jeho účasť v MCU (Marvel Cinematic Universe). V snímke sa znova ukážu aj Black Widow (Scarlett Johanssonový), Hawkeye (Jeremy Renner), War Machine (Don Cheadle), Falcon (Anthony Mackie), Scarlet Witch (Elizabeth Olsenová), Black Panthera (Chadwick Boseman), Vision (Paul Bettany), Bucky/Winter Soldier (Sebastian Stan), Ant-Man (Paul Rudd), Sharon Carter/Agentka 13 (krásna Emily VanCamp) a zo záporákov napríklad Baron Helmut Zemo (Daniel Brühl) či Crossbones. Vracia sa aj William Hurt ako Generál Ross Zloženie tímov a koncept arty si môžete pozrieť tu.

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Doctor Strange (premiéra 4. novembra 2016) - režíruje Scott Derickson
Thor predstavil mytologickú časť, Captain America sa zameral na vojnu a fungoval aj ako politický thriller, Iron Man ukázal premenu snoba a sebca na tímového hráča schopného obetovať svoj život, Ant-Man pôjde heist movie štýlom, Avengeri boli popcornová tímovka, Guardians of the Galaxy predstavili vesmírnu časť Marvelu, no a Doctor Strange predstaví tú magickú, veľmi silnú stránku. Strange je bývalý chirurg, ktorý pri autonehode príde o schopnosť operovať a vydá sa tak za starovekým mágom do Himalájí uzdraviť sa. Tam ale miesto toho získa magické schopnosti a chráni Zem pred vonkajšími vplyvmi. Strange je majster hlavne v telepatii, okultných vedách a ovládaní mysle. Poteší vás možno fakt, že pre prípravu filmu si prizvú na pomoc fyzika Seana Carrolla, aby pre doktorovu moc vymyslel adekvátne limity, podmienky a slabé miesta. Chcú z neho urobiť uveriteľnú a poraziteľnú postavu. Hlavnú úlohu si zahrá hviezdny Benedict Cumberbatch, ktorého bude režisérsky viesť Scott Derrickson (zodpovedný za kvalitné horory Sinister a Zbav nás zlého).

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

Guardians of the Galaxy 2 (premiéra 5. mája 2017) - režíruje James Gunn
Kto by to bol čakal, že prvá časť zaznamená taký veľkých úspech? Ide o najväčšie prekvapenie Marvelu a jedno z najpríjemnejších minulého kinoroka. Naplno zahviezdil Chris Pratt ako Star-Lord, ktorý sa, samozrejme, vráti aj v druhej časti so svojimi spoločníkmi a pod režisérskym drobnohľadom Jamesa Gunna, ktorý sa plne postaral aj o jednotku. V sequeli sa dozvieme, kto je Star-Lordov otec a pravdepodobne zamierime bližšie k Zemi, keďže je isté, že raz sa Strážcovia galaxie spoja s Avengermi v boji proti Thanosovi. O tom, že pôjde o veľký kasový trhák, niet pochýb. Nakoniec, Chris Pratt je už po Jurskom svete definitívne najjagavejšou hviezdou Hollywoodu, zlatá baňa menom Robert Downey Jr. teda predala žezlo mladšiemu hercovi z Marvelu. Od filmu môžeme očakávať ďalšie vesmírne dobrodružstvá, emócie, humor a dôležité udalosti, ktorú určia ďalší smer pre MCU. Potvrdené máme aj to, že sa dej zameria na Quillovho, a teda Star-Lordovho otca a bude to emotívnejšie. A rozhodne to opäť bude skvelá „podívaná“, za to vám ručím! Natáčanie začína už vo februári.

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

Spider-Man (premiéra 28. júla 2017) - režíruje Jon Watts
Spidey je po rokoch u Sony znova späť v Marvel, a tak sa konečne môže pridať k Avengerom. Ešte predtým nás ale čaká jeho vlastná sólovka, v ktorej sa dostane na strednú školu. Miesto kultového obleku bude údajne obliekať podomácky vyrobený plášť, keďže sa konečne podľa komiksov dostaneme do obdobia, kedy bol Peter Parker len „násťročný“. Šušká sa aj o scénke, kedy si to rozdá s Iron Manom, aby tak dokázal, že je hodný toho, aby bol členom Avengers tímu. Spidey bude mladý, ale Marvel sľúbil, že neuvidíme tretiu verziu vraždy Strýka Bena a ani uštipnutie pavúkom. Parker sa už istý čas preháňa New Yorkom a ochraňuje svoje mesto. Hlavnú úlohu stvárni 19-ročný britský talent Tom Holland. Režíruje Jon Watts, ktorý nikdy neprerazil stenu skutočne kvalitnej hollywoodskej tvorby, no a nepoteší ani fakt, že o scenár sa postarajú scenáristi a režiséri Vacation (Griswoldovcov). Je načase obávať sa, či Marvel nešľapil vedľa. Predsa len, tento Spidey už musí vyjsť.

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

Thor 3: Ragnarok (premiéra 3. novembra 2017)
Znalci severskej mytológie už tušia, o čom bude pravdepodobne posledná časť Thora. Pozrieme sa do skutočného pekla, sídliaceho pod Asgardom. Thor by sa mal postaviť nevšednej hrozbe, ktorá zmení dianie v MCU a taktiež nastolí nový poriadok. Isté je, že sa budú diať veľké veci, čo nám bolo načrtnuté už v Avengers: Age of Ultron, kedy si Thor uvedomí veľkú hrozbu v podobe veľkej frekvencie výskytu Souls Gem (Kameňov). V krátkom časovom slede sa objavilo až mnoho týchto artefaktov. Chýbajú ešte dva, konkrétne Soul Gem a Time Gem, ktoré uvidíme vo Fáze 3. Niekto ich zozbiera a získa tam vyššiu, než božskú moc. Kto to bude? To zistíte o niečo nižšie pri predstavení Avengers 3.

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

Black Panther (premiéra 6. júla 2018)
Marvel už použil mnohé žánre a obsahové štruktúry. Vyzerá to tak, že Black Panther tento svet obohatí aj o ekologické problémy. Hrdina Black Panther totiž žije vo fiktívnej africkej krajine Wakanda, bohatej na nerastné suroviny a taktiež jedinej lokácii, kde sa nachádza Vibranium (z neho je vyrobený štít Captaina Americu). T’Challa, čo je civilné meno syna zavraždeného kráľa, sa v komiksoch pridá k Avengerom a ochraňuje tak nielen svoju zem, ale aj svet. Je extra silný, rýchly, mobilný, inteligentný... Je možné, že film nakrúti režisérka politického trileru Selma Ava DuVernayová, pričom hlavnú postavu si zahrá hviezda zo športovej drámy 42, Chadwick Boseman. Black Panther sa však objaví už v budúcoročnom Captain America: Civil War.

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

Captain Marvel (premiéra 2. novembra 2018)
O ďalších filmoch sú zatiaľ len náznaky. Captain Marvel bol silný muž z rasy Kree, od ktorého prebrala Carol Denversová schopnosti pri výbuchu Kree zariadenia. Stala sa tak hybridom medzi rasou Kree a tou ľudskou a začali ju volať Ms. Marvel. Jej schopnosti by sme amatérsky mohli označiť ako supermanovské. Dokáže lietať, vysielať z rúk energické lúče, má extrémnu silu a rýchlosť či nezraniteľnosť. Pôjde o prvý celovečerný film pre ženskú superhrdinku v podaní Marvelu.

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

Inhumans (premiéra 12. júla 2019)
Ide o určité skupiny ľudí, ktoré si v dávnych dobách planéty Zem vyhliadla rasa Kree. Testovali na nich rôzne experimenty, avšak neskôr planétu opustili. Ľudia, z ktorých sa stali mutanti sa rozhodli, že musia žiť separátne od normálnych ľudí. Dištancovali sa tak od sveta (odleteli na Mesiac) a ten o nich nevedel, až do júla 2019, kedy ich spoznáme. Ich vodcom je Black Bolt, muž, ktorého hlas dokáže trhať hory. Ironicky sa hovorí, že túto rolu obsadí Vin Diesel. Prečo ironicky? Nuž, bol to práve on, kto nahovoril v Guardians of The Galaxy Groota, strom, ktorého slovná zásoba činila počas celého filmu päť slov. V Inhumans by pravdepodobne nepovedal ani slovo, keďže jeho hlas zabíja. Máme tu teda akýsi ekvivalent pre mutantov z X-Men s podobnými schopnosťami.

Odporúčané
Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI Johnny Depp ako Daredevil a Megan Fox ako Catwoman. Takto by vyzerali hollywoodske hviezdy v komiksových filmoch podľa AI 24. januára 2024, 9:30

Kráľovský rod Inhumans potom tvoria mená ako: Medusa (manželka Black Bolta, dokáže ovládať svoje dlhé vlasy), Karnak (kráľovský poradca, ktorý dokáže nájsť slabinu u každého), Lockjaw (schopnosť teleportovať seba a ľudí v jeho okolí), Crystal (zvýšená sila, rýchlosť, výdrž, schopnosť ovládať vodu, oheň, zem a vzduch), Triton (ujo vodník, má žiabre, dokáže odolať vysokému tlaku na dne mora, oplýva schopnosťami ala Captain America, čiže zvýšená sila, rýchlosť atď.), Gorgon (dokáže zdvihnúť 2,5 tony či vytvárať tlakové vlny, je supersilný a superodolný) a Maximus the Mad (okrem iného ovláda hypnózu). Inhumans žijú mimo planéty Zem v mestečku Atillan. Už v dobe kamennej boli na veľmi vyspelej úrovni.

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

Avengers: Infinity Part 1 a Part 2 (premiéry 4. mája 2018 a 3. mája 2019) - režíruje Anthony a Joe Russo
Čitatelia komiksov, respektíve znalci Marvelu už vedia, o čom bude tretí diel Avengers, rozdelený na dve časti. Hlavný záporák, ktorý ťahá za nitky už od Avengers 1, sa volá Thanos, prezývaný aj ako Mad Titan. Rozhodol sa vyhubiť celý vesmír, len aby učaroval Smrti. Veľké S preto, lebo smrť má v Marvel fyzickú podobu a Thanos je ňou očarený. Nájde teda Infinity Gauntler, rukavicu, do ktorej vloží všetkých šesť vzácnych artefaktov a získa tak nevídanú silu. V komiksoch s ňou vyhubil polovicu vesmíru! A všetko nasvedčuje tomu, že ho zastavia až Avengeri.

Marvel rozbalí 3 Fázu MCU 10 blockbustermi, Civil War, Avengerov či Guardians 2 nevynímajúc

V prvom diele by sa mal predstaviť nový tím. Jeho zloženie nám bolo načrtnuté už na konci Avengers: Age of Ultron. Pomstiteľov budú tvoriť Captain America, Black Widow, Vision, War Machine, Falcon a Scarlet Witch. Skoro ale zistia, že na Thanosa nemajú a tak z dôchodku povolajú Thora, Iron Mana, Hulka, pravdepodobne aj Strážcov Galaxie, Daredevila (ten si odbil na Netflixe perfektnú prvú sériu), a vlastne všetkých žijúcich hrdinov, ktorých už budeme v tom čase poznať aj vďaka novým sólovkám. Všetko nasvedčuje tomu, že Avengers: Infinity Part bude najväčší blockbuster v dejinách kinematografie. Malo by sa v ňom objaviť vyše tridsať superhrdinov a pár záporákov, aby sa stretli v neuveriteľnom súboji o záchranu nielen Zeme, ale aj vesmíru. 

Odporúčané
Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov Marvel chce oživiť pôvodných Avengerov v novom filme. Nedarí sa im a trápi ich zlá kvalita filmov a seriálov 2. novembra 2023, 11:00

Už v názve máme odkaz na Infinity Stones/Gems, magické kamene sily, ktoré sú pre Thanosa také dôležité. V prípade, že ich všetky zozbiera a uloží do Infinity Gauntlet (je uzamknutá v Odinovom trezore), nezastaví ho takmer nič. V komiksoch takto zničil (doslova) polovicu vesmíru. Viac o Infinity Gems a Infinity War filmoch nájdete tu.


Ak chcete o MCU, ich budúcich projektoch ale i fanúšikovských teóriách vedieť viac, otvorte toto vlákno, ktoré vás prevedie Svetom Marvelu. Na ktorý film z 3. Fázy sa tešíte najviac vy?

Domov
Zdieľať
Diskusia