Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2015, 16:52
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Svet Marvelu: Potitulkové scény v Ant-Manovi sú predzvesťou Civil War a novej superhrdinky

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ant-Man obsahoval dve celkom dôležité potitulkové scény, ktoré si je treba vysvetliť.

2. Fáza je za nami, Ant-Man „úspešne“ odštartoval svoju púť v kinách, no a mňa neočaril. Snáď sa neskôr dostaneme k dojmom redakcie, dovtedy si ale povedzme, čo sa to presne v Ant-Manovi udialo. Samozrejme, nemusím vám snáď pripomínať, že toto je spoilerové vlákno. Pre MCU bol najdôležitejší práve záver snímky, kde sme sa dočkali narážky na Spider-Mana: We've got one that jumps (Hulk), we've got one that swings (Thor), we've got one that crawls up the walls." Správne. Práve posledné slová odkazujú na už aktívneho Spideyho v MCU. Konečne sa tak začína teasovať jeho pôsobenie v tomto svete, pričom v Civil War bude mať dozaista aspoň také cameo, aké mal Falcon v Ant-Manovi. Okrem pár narážok na univerzum sme ale konečne zasadili semienka Civil War.

Najprv si však povieme o Hope van Dyne aka Hope Pym aka Wasp. Medzititulková scéna ukázala, že Hank Pym v podaní Michaela Douglasa tajne pracoval a ukrýval nový oblek pre Wasp, ktorou sa definitívne a podľa očakávaní stane jeho dcéra, ktorej osudu sa vzoprieť nemôže ani samotný Ant-Man. Kevin Feige už prezradil, že Wasp zohrá v 3. Fáze dôležitú úlohu, je však otázne, či to bude v inom filme než v Infinity War. Taktiež je známe, že oblek je novší a komplexnejší než pôvodný oblek Ant-Mana, a teda hrozí, že Wasp bude silnejšia než samotný Ant-Man. Okrem toho, Pym prezradil, že dlhodobé používanie obleku na ňom zanechalo následky, takže to pravdepodobne neminie ani Scotta Langa. Koľko to ale bude trvať už nevieme. Čo sa ich mamky týka, Janet van Dyne sme videli vo flashbackovej scéne, ale taktiež je možné, že sme ju videli v kvantovej sfére, kam na konci filmu zavítal Lang. Bola to ona, či niečo úplne iné? V každom prípade, jasnejšie sme ju videli na fotografii s Hankom a mladou Janet, avšak mala zakrytú tvár šiltovkou. Nemôžeme vylúčiť, že ju taktiež v MCU v budúcnosti uvidíme. Marvel si tak nechal otvorené dvere kvôli kastingu. 

Svet Marvelu: Potitulkové scény v Ant-Manovi sú predzvesťou Civil War a novej superhrdinky


Na záver to najrelevantnejšie. Načrtla sa nám totiž Civil War. Potitulková scéna ukázala, že Falcon a Cap konečne chytili Winter Soldiera aka Buckyho, Capovho starého najlepšieho priateľa. Síce sa mi nezdalo, že by ultimátneho vraha udržali len vo zveráku (bol to zverák, že?), no budiš. Oveľa dôležitejšie bolo, o čom sa Cap a Falcon rozprávali. Nezainteresovanému príde rozhovor úplne nelogický a nič nehovoriaci, no po troške premýšľania sa veci rozjasňujú. Cap hovorí, že Stark im s Buckym nebude vedieť pomôcť. Určite sa hovorí o pomoci v štýle získania informácií, ktoré Winter Soldier stále odmieta poskytnúť. Rogersa logicky zaujíma jeho minulosť a čo sa dialo po celú tú dobu, no hoci už Winter Soldier nie je čistokrvný záporák, pravdepodobne je jeho mozog ešte stále v peknom chaose. Stark by z neho určite nejakým spôsobom informácie vytiahol, no niečo mu to nepovoľuje. Pýtate sa čo?

Svet Marvelu: Potitulkové scény v Ant-Manovi sú predzvesťou Civil War a novej superhrdinky


Po udalostiach Age of Ultron sa vláda pravdepodobne konečne obula do superhrdinov a prišla so zákonom o registrácií všetkých hrdinov a osôb s nadľudskými schopnosťami. Zdá sa, že v Civil War tak budeme postavení pred hotovú vec, kedy už bude registrovanie bežať v plnom prúde. Iron Man je za, Cap je proti. Ak by sa Tony Stark dozvedel o Winter Soldierovi, určite by ho chcel dať zaregistrovať, čo by sa ale nepáčilo vláde USA, keďže tá má s ním dozaista nevybavené účty. Cap rozhodne nedovolí, aby po desiatkách rokov, kedy bol jeho priateľ stratený, jeho uväznenie, prípadne trest smrti. Základy Civil War sú položené a zdá sa, že to všetko spôsobí Bucky. Stark by ale nebojoval so svojimi priateľmi len skrz registráciu jedného zloducha. Čo sa tam teda stane? Možno ste to zabudli, možno ste to nezaregistrovali, no už dávnejšie som písal o tom, že práve Winter Soldier je zodpovedný na smrť Tonyho rodičov. Keď to Tony zistí, pravdepodobne pôjde po Buckym so všetkým, čo má. To ale Cap nedovolí a tak tu máme súboj dvoch priateľov, dvoch Avengerov, dvoch ideálov. Kto sa ale ku komu pridá?


Odtiaľto sú to už výhradne len moje domnienky, ale mám pocit, že to dopadne nasledovne.  

Team Cap Team Iron Man Neutrálni
Black Widow Hawkeye Vision
Falcon Scarlet Witch Spider-Man
Ant-Man War Machine Black Panther

Pravdepodobne ma vysmejete, Scarlet Witch predsa Starka nenávidí, ako by za neho a jeho ideály mohla bojovať? Nuž, po udalostiach Age of Ultron, kedy videla, čo superhrdinovia dokážu a hlavne, ako ľahko môžu umierať ľudia a aká deštrukcia svet čaká (aj jej milovaný domov), bude chcieť, aby boli ľudia s nadprirodzenými schopnosťami registrovaní a kontrolovaní, aby k ničomu podobnému už nikdy nedošlo. Hawkeye sa Iron Mana zastal v Age of Ultron, keď sa radikálne postavil proti Capovi a jeho názoru, že Visiona nemôžu oživiť. War Machine je zase Iron Manov kamoš a v mnohom spolu súhlasia. Navyše je to vojak a určite bude podporovať vládu. 

Svet Marvelu: Potitulkové scény v Ant-Manovi sú predzvesťou Civil War a novej superhrdinky


Black Widow má ku Capovi blízko, navyše s ním súhlasí aj v riešení dôležitých problémov. Rozhodne bude Marvel chcieť, aby sa opäť postavila proti Clintovi, a teda Hawkeyovi. Falcon je Capova pravá ruka číslo jedna a Ant-Man sa už zase stretol s Falconom, ktorý o neho má evidentný záujem. Taktiež sa Pym s rodinou Starkovcov príliš nemusí a Ant-Man sa mu asi aj preto podvolí. Otázne je, čo bude s Buckym a Black Pantherom. Black Panther je totiž potvrdený ako člen neutrálnej strany a z natáčania vieme, že si to rozdá s Buckym, respektíve s Falconom. Je teda možné, že v pokročilej fáze filmu sa Panther pripojí ku Starkovi a Bucky ku Capovi. Spider-Man bude mať len cameo a Vision bude zastávať neutrálnu stranu, stranu života, o čom hovoril aj v Age Of Ultron. Viac ale špekulovať nejdeme, objaví sa možno aj Red Hulk, Hulk, pár vedľajších postáv a tak ďalej. Očakávať nemáme ale Thora a Nicka Furyho. 

V každom prípade to vyzerá na slušnú melu, tímy sú tak trochu podelené a ja som veľmi zvedavý, či mi táto prognóza vyjde. Dozvieme sa to skôr či neskôr, dovtedy treba byť trpezlivý a sledovať nás. Osobne som však rád, že Marvel v kinách neuvidím vyše pol roka, tak nejak mi pomaly ale isto ich projekty začínajú prerastať cez hlavu. Pre viac informácií o Civil War klikajte sem. Premiéry sa dočkáme 5. mája 2016. 

Domov
Zdieľať
Diskusia