Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2015, 14:04
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Ponor sa do módy s Fashion LIVE! Talk už túto stredu

MÓDA FASHION LIVE!
Uložiť Uložené

Ak ťa zaujíma otázka udržateľnej módy a chceš sa o tomto fenoméne dozvedieť viac, nezmeškaj Fashion LIVE! Talk 3 už túto stredu.

Každý módny tvorca má svoj vlastný rukopis, ktorý ho charakterizuje. A keďže originálne nápady neprídu každý deň, treba si ich nechať patentovať. V poradí druhý Fashion LIVE! Talk, ktorý sa uskutočnil 13. mája sa tak venoval práve tomu, ako si právne ošetriť vlastnú značku v módnom priemysle.

Kreatívna riaditeľka Fashion LIVE! Olo Křížová predstavila pozvaných hostí, ktorým bol tentokrát právny expert Martin Laskovian z firmy Fair Art a Katarína Žgančíková, vedúca značky klobúkov ALATE. S účastníkmi podujatia sa podelili o praktické rady a osobné skúsenosti s registráciou značky a patentovaním módnych doplnkov. Dizajnérka Katarína Zgančíková predstavila svoju módnu značku ALATE, ktorej tvorba sa ukrýva v klobúku. Klobúk ako módny doplnok sa dá využiť na každú príležitosť, a to hlavne v letných mesiacoch.

Ponor sa do módy s Fashion LIVE! Talk už túto stredu

„Spriadam plány ako nás všetkých oklobúčiť! Značka ALATE zobrazuje zhmotnenie mojej predstavy o nosení klobúkov ako spôsob každodennej zábavy, ako súčasť životného štýlu. Premietnutie myšlienky do klobúka je krásne. Presne o to mi ide,“ hovorí nadšene o svojej tvorbe Katarína Zgančíková.

Ponor sa do módy s Fashion LIVE! Talk už túto stredu

Katarína spracováva všetky klobúky ručne a preto nájdete niektoré tvary len v jej tvorbe. Má na nich totiž ochrannú známku, ktorá chráni výrobok od konkurencie a identifikuje jedinečnosť pred svojimi zákazníkmi. Jej skúsenosti s patentovaním doplnkov sú veľmi bohaté, čo ocenilo aj publikum Fashion LIVE! Talku.

Odporúčané
Tech a móda dokopy? Dvaja slovenskí dizajnéri doplnili svoje kolekcie z MBFL! 23 tech novinkami od Samsungu Tech a móda dokopy? Dvaja slovenskí dizajnéri doplnili svoje kolekcie z MBFL! 23 tech novinkami od Samsungu 15. novembra 2023, 15:00

Ak si fanúšikom udržateľnej módy alebo práve naopak, a chceš sa o tomto fenoméne dozvedieť viac, nezmeškaj Fashion LIVE! Talk už túto stredu, 17. júna o 18:00 v Cafe Berlinka SNG. Bude sa venovať téme SUSTAINABLE FASHION s kurátorom a univerzitným pedagógom z oblasti marketingovej a art komunikácie Petrom Šagátom, ktorý nás obohatí prehľadom o súčasných prístupoch a tendenciách týkajúcich sa tejto aktuálnej a kontroverznej témy. Druhým hosťom bude talentovaná mladá dizajnérka Maja Boževič, ktorá sa narodila v Srbsku, ale pôsobí na Slovensku. Vo svojich návrhoch odkazuje na ľudovú tvorbu, ľudské správanie, ako aj súčasné celospoločenské problémy, medzi ktoré nepochybne patrí aj udržateľný rozvoj módy. Vstup je voľný, tak nepremeškaj príležitosť dozvedieť sa viac!

Ponor sa do módy s Fashion LIVE! Talk už túto stredu

Ponor sa do módy s Fashion LIVE! Talk už túto stredu
Ponor sa do módy s Fashion LIVE! Talk už túto stredu

Domov
Zdieľať
Diskusia