Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2015, 20:08
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Jún v kinách nás zavedie do dinosaurieho parku, do sveta Mimoňov, ale aj Pištu a Rytmausa

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

V kinách si v júni nájdu svoje priaznivci animákov, akčných, dobrodružných, ale aj mysterióznych filmov. Ochudobnení nebudú ani fanúšikovia hororu, drámy či komédie.

Po mesiaci sa schádzame opäť. Je čas na tradičné preview nadchádzajúceho mesiaca v kinách. Momentálne je síce stále veľký humbuk okolo IMAX-u v Bratislave, no premietať sa po bude v júni na území celého Slovenska a Čiech. Dočkáme sa pritom očakávaných kúskov, zaujímavo vyzerajúcich počinov, no aj odľahčených komédií či animákov. Svoje si nájde každý, poďme teda na to.

1. Spy (4. 6.)
V preklade špión vyzeral v prvom traileri veľmi dobre, až do chvíle, kedy sa objavil hollywoodsky mor v ženskej podobe - Melissa McCarthy. Akosi sme sa teda rozhodli neprikladať tomuto špiónskemu uvoľnenému filmu venovať väčšiu pozornosť. Z festivalov ale prúdia správy o vydarenej komédii, miestami brutálnej, miestami zábavnej a miestami skvelej! Údajne ani McCarthy nie je úplne o držku, no a Statham je vraj úžasný. Celkom sme teda zvedaví. Režíruje Paul Feig, ktorý sa s McCarthy ešte stretne pri ženskom reboote Ghostbusters. Bŕŕ. Hrá aj Jude Law a objaví sa aj 50 Cent (v Spy).

2. Insidious: Kapitola 3 (4. 6.)
O čom to bude? A koho to zaujíma? S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o ďalší trápny horor, ktorý ale povinne nazývame priemerným filmom. Pritom by som sa na to nepozrel ani za honorár. Pritom prvé dve časti od hviezdneho režiséra hororov - James Wan (Saw, Fast & Furious 7, Insidious, Conjuring, pripravuje Conjuring 2), dopadli v recenziách celkom obstojne. Štúdio ale potrebuje tlačiť peniaze. Čakajte teda ďalšiu duchársku strašidelnú výpravu bez akejkoľvek pointy. Priaznivci hororov by jednoducho mali počkať do jesene na del Torov Crimson Peak. 

3. Child 44 (4. 6.)
Tom Hardy, Gary Oldman, Naomi Rapace, Jason Clarke ale i Joel Kinnaman a iní. Takéto je obsadenie thrilleru od Daniela Espinosu (Safe House, Snabba cash) podľa knihy Toma Roba Smitha s názvom Child 44 (Dieťa 44). V príbehu sa dostaneme do roku 1953, konkrétne do Sovietskeho zväzu. Dokonalá krajina nie je vôbec taká dokonalá, ako sa tvári. Zločin jej vôbec nie je cudzí, avšak, keď začnú miznúť deti a postupne sa začnú objavovať aj ich mŕtvoly, niekto to vyšetriť musí. Všetko sa ale musí urobiť tajne, keďže takáto forma zverstva nie je v Matičke Rus možná. 

4. Entourage (11. 6.)
Vincentov svet sa vracia! Aj keď v inej podobe, než v akej sa rozchádzal. Seriálová forma sa vďaka producentom a iným ľuďom zmenila na filmovú a nás teda čaká viac než hodina a pol výletu do Vincentovho sveta. Vrátia sa asi všetky postavy, o tých hlavných snáď hovoriť ani netreba. Uvidíme neuveriteľné množstvo cameí (Liam Nesson, Billy Bob Thornton, Calvis Harris, sexi Jessica Alba, Emily Ratajkowski, Ronda Rousey, Pharrell či Kelsey Grammer), Marka Wahlberga nevynímajúc. O réžiu a scenár sa postaral Doug Ellin, ktorý stál aj pri seriáli. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

5. Jurský svet (11. 6.)
22 rokov po jednotke nás čaká znovuzrodenie ostrova Isla Nublar plného dinosaurov. Tentoraz je ale park už hodnú chvíľu v plnej prevádzke a sprostredkúva miliónom ľuďom atrakcie, aké nemôžu zažiť nikde inde. Celkom ma zaujíma, či sa vo filme dočkáme vysvetlenia alebo aspoň narážok na to, ako vláda odsúhlasila park po tom, čo sa udialo v minulosti. Hlavnú úlohu si zahrá Chris Pratt, ktorý minulý rok zahviezdil v Guardians of the Galaxy od Marvelu. Nie je žiadnym tajomstvom, že s dinosaurami bude mať blízky vzťah, teda aspoň s Velociraptormi, ktorých skrotí, určite to ale nebudú poslušné psy. Uvidíme ale aj Omara Sy, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan (Life of Pi) či Vincenta D’Onofria. Scenár hovorí o geneticky stvorenom dinosaurovi, ktorý narobí v parku peknú paseku. 

6. Dark Places (18. 6.)
Zrejme ste o tomto počine mnoho nepočuli, ale vedzte, že minimálne herecké osadenstvo vo vás vzbudí pozornosť. Nakoniec, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz a po Maxovi aj nepochybne Nicolas Hoult patria nepochybne k tomu lepšiemu, čo Hollywood vie ponúknuť. V mysterióznej dráme ale uvidíme mnoho známych tvári pod réžiou Gilles Paquet-Brenner (Sarah's Key, Dom hrôzy, Gomes a Tavares). Príbeh hovorí o 7-ročnej Libby Day (Theron), ktorá ako jediná prežila masaker svojej rodiny, za ktorý bol usvedčený ako vinný jej brat. Po 30 rokoch však neznámy spolok otvorí prípad a dnes už dospelá Libby sa musí vrátiť do svojej temnej minulosti.


7. Lokalfilmis (18. 6.)

Od LokalTV prichádza prvý celovečerný animovaný slovenský film. V centre diania bude cigáň Pišta Lakatoš, Rytmaus a mnohé iné obľúbené postavičky ako napríklad Peťkova pani učiteľka, Molochov diabol, Rybička, Oblinka, Menežeris a iní. Pišta, ako cigánsky prorok predpovedá príchod mesiáša z osady, ktorý zmení svet. Narodím sa ja, Rytmaus a postupne sa zo mňa stane najznámejší reper v strednej Európe, čiže všetko podľa skutočnosti, nehehehe. Keďže nemám limit, tak začnem kandidovať na prezidenta Slovenska. Bude to veľký bašavelis.” 


8. Minions (25. 6.)
Jednými milovaní, inými nenávidení. To sú Minions aka Mimoni, najzlatšie, respektíve najotravnejšie stvorenia na planéte Zem. Aktuálne slúžia zloduchovi-nezloduchovi Gruovi, no v ich samostatnom spin-offe uvidíme to, čo tomu predchádzalo. Ešte pred Gruom to boli dinosaury, Napoleon či upíri. Bolo toho viac, no naposledy zakotvili v New Yorku a rozhodli sa slúžiť Scarlet Overkill (Sandra Bullock), najznámejšej a najväčšej ženskej zlodušky pod Slnkom. Fanúšikovia Despicable Me sa určite pobavia a znova sa do Mimoňov zamilujú, pre tých ostatných je tu animák Lokalfilmis, inak si budú musieť počkať na Pixarovku Inside Out, ktorá schytáva na festivaloch vysoké hodnotenia. 

9. Danny Collins (25. 6.)
Snímka rozpráva príbeh A. J. Manglehorna (Al Pacino), starnúceho muža pracujúceho v malom zámočníctve. Okolo neho sa križujú bizarné osudy niekoľkých obyvateľov texaského Austinu. Manglehorn sa ale ľudom skôr vyhýba, radšej preferuje prítomnosť svojej mačky a vždy keď sa dá, oddáva sa spomienkam na dávno stratenú lásku. A keď už to vyzerá, že všetko smeruje k pomalému koncu, stretáva sa s Dawn (Holly Hunter) a jeho život začína naberať nové obrátky. V hlavnej úlohe Al Pacino, ktorý sa pomaly ale isto lúči so svojim hereckým životom, no údajne to v Dannym Collinsovi rozbalil naplno.


Samozrejme, kiná nebudú premietať len týchto 8 filmov. Od Evy Tomanovej dostanem dokument Stále spolu, animák Hurá na futbal, ktorý je v obehu ale už nejaký ten čas, romantickú komédiu Ostrov lásky, dokument Dior a ja so skutočne zaujímavým hereckým ansámblom (Marion Cotillard, Jennifer Lawrence, Sharon Stone), dobrodružno-rodinný film Misia: Prezident so Samuelom L. Jacksonom, no a Ryan Reynolds sa nám predstaví v dráme Dáma v zlatom. Tak, na aký film sa vydáte? Alebo sa šetríte na IMAX-ovú premiéru Jurského sveta v Bratislave?

Domov
Zdieľať
Diskusia