Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2015, 16:07
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Benedict Cumberbatch exceluje snahou prekonať nevylúštiteľný nacistickú šifru v Kóde Enigma

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Imitation Game/Kód Enigma už čoskoro dorazí do našich kín, a preto vám prinášame nový trailer plný napätia a prísľubu skvelých hereckých výkonov.

Benedict Cumberbatch rastie herecky, ale aj osobne. V kinách sa s ním stretávame oveľa častejšie a v nasledujúcich rokoch tomu inak ani nebude. Najbližšie sa nám predstaví v dráme z obdobia druhej svetovej vojny, The Imitation Game/Kód Enigma. Tá rozpráva príbeh svetoznámeho britského kryptografa a matematika Alana Turinga, ktorý sa počas druhej svetovej vojny podieľal na dešifrovaní kódu Enigma a v konečnom dôsledku tak veľkou mierou prispel k víťazstvu nad nacistickým Nemeckom. Po vojne následne pracoval na jednom z prvých skutočných digitálnych počítačov a zaslúžil sa o niekoľko zásadných objavov. Snímka spracuje najmä obdobie, kedy sa so svojimi spolupracovníkmi pokúšal o prelomenie Enigmy, dovtedy nevylúštiteľného kódu nacistov. 

Benedict Cumberbatch exceluje snahou prekonať nevylúštiteľný nacistickú šifru v Kóde Enigma


Film od Mortena Tylduma (Hodejegerne - Lovci hláv) prinesie spŕšku vypätých a mrazivých momentov, skvelé výkony Cumberbatcha (na čo sme už zvyknutí) a hlavne silný príbeh nenápadného hrdinu. Snímka je nominovaná na Oscara vo viacerých kategóriách, aj pre najlepší film, tak dúfame, že nás nesklame. Hrajú Benedict Cumberbatch (Star Trek, Sherlock) Keira Knightley (Love Actually), Matthew Goode (Watchmen), Mark Strong (Tinker Tailor Soldier Spy) alebo Charles Dance (Game of Thrones). V kinách od 29. januára. A aby som nezabudol, sleduj Filmkult!

Domov
Zdieľať
Diskusia