Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2014 o 11:30
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po filmových gigantoch roku 2015 sa pozrieme aj na obdobie ďalších dvoch rokov.

Keďže prvý diel zaznamenal solídny úspech, rozhodol som sa s tým druhým poponáhľať. Tentoraz sa pozrieme na roky 2016 a 2017, ktoré prinesú návraty milovaných postáv. Bez zbytočných rečí, poďme na to.


2016

1. Avatar 2
Od roku 2016 dostaneme každý rok nového Avatara. Každý jeden diel by sa mal zamerať, podobne ako ten prvý, na rôzne sociálne a ekologické problémy. James Cameron už dávnejšie vyhlásil, že sa okrem tohto sveta nechce venovať ničomu inému, avšak bola by škoda, keby nenatočil aj niečo iné. Avatar je totiž mnohými kritikmi len nafúknutá bublina, s čím sčasti súhlasím.

2. Assassin’s Creed
S Magnetom v hlavnej úlohe! Michael Fassbender by sa mal dostať do Talianska v období stredoveku. Je otázne, či si zahrá aj rolu postavy zo súčasnosti, ale to sa dozvieme až časom. Myslíte, že ďalšia filmová adaptácia obľúbenej hry konečne trafí do čierneho?

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2


3. Finding Dory
Povedomý názov, že? Finding Nemo, teda Hľadá sa Nemo bude mať v čase premiéry pokračovania už 12 rokov, čo je úctyhodná doba. Pixar ale už zďaleka nie je taký silný ako predtým a originálne snímky im nevychádzajú. Vsádzajú na sequely, ktoré si ešte dokážu udržať vysokú kvalitu. Z názvu už vyplýva, že sa tentokrát nebude hľadať Nemo, ale Dory, ktorá to má v hlave tak trochu popletené.

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2


4. Deň nezávislosti 2
Dlho predlho sa o tomto filme hovorilo. Istú dobu sa dokonca bral sequel ako dvojdielny projekt, od toho sa ale už upustilo. Mal by sa vrátiť Jeff Goldblum, avšak Will Smith pravdepodobne nie. Skôr sa hovorí o jeho potomstve. Bolo jasné, že mimozemšťania sa na Zem vrátia a budú silnejší, no scenáristi nám už potvrdili, že za 20 uplynutých rokov od invázie sa ľudstvo v zbrojení posunulo míľovými krokmi. Režíruje opäť Emmerich.

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2

5. Warcraft

Natáčanie je dávno skončené, prečo bude teda premiéra až v roku 2016? VFX/CGI a všeličo možné spojené s efektmi. Warcraft je totižto zelené plátno na druhú. Je to logické, vzhľadom na to, že sa robí film podľa rovnomennej hry, ktorá nebola príliš ľudská a vidieť v nej môžeme teda pekné monštrá. Réžiu má na starosti Duncan Jones (perfektný Source Code). 

6. Star Trek 3
Tak, nakoniec sa to 50. výročie ságy predsa len stihne. Tretí diel novodobého spracovania s Chrison Pineom a spol. pripraví Roberto Orci, pričom už nebude stáť len za scenárom, ale si snímku aj sám natočí, keďže J. J. Abrams má povinnosti so Star Wars. Posádka lode Enterprise sa má vydať na 5-ročnú misiu do vzdialenej a hlavne nepreskúmanej časti vesmíru.

7. Bourne
V roku 2016 uvidíme buď pokračovanie príbehu Aarona Crossa alebo samotného Bourna (Matt Damon). Réžiu navyše prisľúbil duchovný otec série, Paul Greengrass. Pýtať sa, rozvinutie ktorého príbehu si prajete, je snáď zbytočné.

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2


8. Ice Age 5
Jubilejná piata časť dorazí do kín pod názvom... nevieme akým. Nevieme ani o čom bude, avšak vrátia sa naši obľúbení hrdinovia. Klamal by som, keby poviem, že sa mi táto séria nepáči a veľmi rád kino navštívim. Po slabšej štvorke už toho rozhodne nemajú veľmi čo pokaziť.

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2


9. Múmia
Potrebný, avšak nechcený reboot. Ďalší z milióna. Nuž, v Hollywoode natočíte buď komiksovku, remake, alebo spektakulárne sci-fi. Občas sa podarí, občas nie. Samozrejme, ešte je šanca, že patríte medzi špičku režisérskeho sveta, avšak tá je asi veľmi malá, že? Reštarť Múmie natočí Alex Kurtzman. Zdá sa, že Múmia naviaže na tohtoročného Draculu s Lukeom Evansom. Má sa jednať o ďalší veľký filmový svet, ktorý tentoraz pripravuje štúdio Universal a budú v ňom len samé príšery.


10. Ninja Korytnačky 2
Ak si dobre pamätám, sequel bol ohlásený len pár dní po premiére jednotky (štúdio presvedčili celkom bohaté tržby z kín). Žalostné herecké výkony Megan Fox tak budú pokračovať aj naďalej. Niežeby bolo nové spracovanie TMNT až také zlé, avšak zmena producenta, režiséra, hercov a vlastne všetkého by filmu pomohli (rozumej - ďalší diel nechceme).

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2


11. Planet of the Apes 3
Každý vieme, ako to skončilo. Avšak, je možné, že sa na udalosti vojny medzi ľuďmi a primátami pozrieme z iného uhla. Nakoniec, vôbec sa nemusí stať, že v tomto príbehu planétu ovládnu otroci-opice. Caesar je ale úžasný charakter a oba filmy sa páčili snáď každému, kto ich videl. Modlíme sa ale, aby tretia časť nebola príliš megalomanská. Dvojka na to sčasti doplatila v negatívnom zmysle slova.

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2

12. Policajt z Beverly Hills 4
Eddie Murphy sa vracia! To je tá dobrá správa. Horšia je, že režíruje Brett Ratner (X-Men 3). Čaká nás teda pravdepodobne zábavné béčko, avšak nič viac. 

13. Inferno
Ron Howard natočí tretí diel zo série kníh o Robertovi Langdonovi a je treba poznamenať, že si vybral lepšiu možnosť. Anjeli a Démoni a Da Vinciho kód už existujú a hoci je Stratený symbol skvelá kniha, Inferno je jednoducho inde. Do úlohy hardvardského profesora sa vracia Tom Hanks.


14. Fantastic Beasts and Where To Find Them 
Ten názov by mohol Warner fakt skrátiť. Písať ho do názvu článkov či 50x do textu samotného je dosť otravné. Štúdiu skončil Potter, Hobbit, s akou ďalšou sci-fi teda prídu na trh? No, niečo originálne by pre nich asi bolo príliš riskantné, a tak sa dočkáme spin-offu pre Harryho Pottera. Príbeh bude hovoriť o zamestnancovi Ministerstva mágie, ktorý vyhľadáva nebezpečné zvieratá (asi 70 rokov pred udalosťami HP). 

15. Now You See Me 2
Pokračovanie podarenej a hlavne divákmi chválenej akčnej snímky na seba dlho čakať nenechá. Vrátiť by sa malo celé herecké obsadenie a o čom asi film bude, si predstaviť viete.

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2


16.  Nice Guys
Shane Black (Iron Man 3) sa púšťa do krimi thrilleru a prizval si so sebou pár zaujímavých mien. Ryan Gosling, Russell Crowe či Kim Basinger rozhodne nie sú na pľaci na zahodenie. Dej snímku The Nice Guys sa odohráva v 70. rokoch v prostredí drsného Los Angeles, v ktorom súkromné očko Holland March (Gosling) a bitkár Jackson Healy (Crowe) budú musieť spojiť sily a pustiť sa do vyriešenia prípadu zmiznutej dievčiny a zdanlivo nesúvisiacej vraždy miestnej pornoherečky. 

17. Skull Island
Že vám to niečo hovorí? Žeby sa jednalo o domov King Konga? Stále sa nevie, či sa dočkáme aj viacero ľudských postáv, avšak natočiť najsilnejšiu a najznámejšiu gorilu striktne z pohľadu zvieracej ríše by bolo vskutku náročné. Isté je, že uvidíme jednu postavu (Tom Hiddlestone - Loki). Taktiež vieme, že pôjde o prequel.

18. Lego Batman 

Na pokračovanie úspešného hitu Lego Movie od kreatívnej dvojice Lord-Miller sa budeme musieť počkať do roku 2017. Jedny z najlepších scén mal vo filme práve Batman (song, ktorý hral na pozadí pri cestovaní s ním bol excelentný), nečudo, že mu Warner dopraje sólo. 

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2


19. Live by Night
Affleck je na vzostupe a neteší to iba jeho hejterov. Darí sa mu ako režisérovi (The Town, Argo), ale aj ako hercovi (Gone Girl, Batman). Snímka sa natočí podľa predlohy Dennise Lehanea (Gone Baby Gone) a bude pojednávať o čiernej ovci rodiny, syna policajného kapitána. Ten sa na počiatku 20. storočia zapletie do organizovaného zločinu. Vo filme si okrem Bena (taktiež režíruje) zahrá aj Zoe Saldana.

20. Hail Caesar
Keďže sme o novej Coenovke písali len pred dňami, nemá zmysel opakovať sa. Len vám pripomeniem, že pôjde o komédiu z prostredia Hollywoodu v jeho zlatom veku a zahrajú si Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson či Jonah Hill, čo je naozaj famózne obsadenie. 

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2

2017

21. How to Train Your Dragon 3

Záverečná časť (zatiaľ) perfektne a hlavne nádherne (áno, to je to slovo, ktoré by tento animák vystihlo najlepšie) rozbehnutej trilógie vyvrcholí už o necelé dva roky. Štvrtá časť sa zatiaľ neplánuje, no štúdio pôjde určite do rôznych spin-offov, aj keď možno nie s pôvodným tímom. 

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2

22. Despicable Me 3
Alebo Ja, zloduch 3. Vrátia sa mimoni, vráti sa Gru a jeho dcéry. Nevieme, o čom to bude, no opäť to bude príjemný cute oddych.

23. 
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Voľne preložené ako: Mŕtvi muži nerozprávajú. Vráti sa Jack Sparrow a cameo si údajne strihne aj Orlando Bloom a jeho Will Turner. V štvorke nová mladá krv príliš nikoho nezaujala, a tak sa budú hľadať noví herci. Najväčšími favoritmi sú údajne Ansel Elgort (Fault in Our Stars), Brenton Thwaites (The Giver) či Taron Egerton (The Secret Service).

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2


24. Croods 2
Ďalšie pokračovanie, tentokrát však aj chcené. Film o prehistorickej rodine plnej bláznivých charakterov zožal celkom veľký úspech, a tak nie je dôvod nepotešiť divákov, že? Žiadne informácie o príbehu však známe nie sú.

25. Pacific Rim 2
Hneď, čo del Toro dokončí svoj horor Crimson Peak (2015), začne s prípravami na Pacific Rim 2 (dočkáme sa aj tretej časti). Údajme sa pozrieme do sveta oblúd, Kaijuu, ktoré tyranizovali našu planétu dlhé roky.

Najbližšie roky v znamení epických filmových dobrodružstiev #2

Bonus: Uncharted (2016)
Ďalšie spracovanie obľúbenej hernej série. Nie je isté, či sa dočkáme postavy Nathana Draka, avšak je to asi nepodstatné. Pravdepodobne by mal s tou hernou len veľmi málo spoločného.

PS: K menu jednej dosť slávnej a obľúbenej postavy som niečo zabudol napísať. Uhádnete, o aký charakter sa jedná a čo tam chýba?

Domov
Zdieľať
Diskusia