Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2014, 12:29
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Zoskok Felixa Baumgartnera z 39 kilometrov na dychberúcom videu

ZAUJÍMAVOSTI RED BULL VESMÍR
Uložiť Uložené

Pozri si úchvatné video z GoPro kamery, ktoré ti prinesie úžasný pohľad na to, ako vyzerá zoskok z hranice vesmíru, počas ktorého došlo k prekonaniu rýchlosti zvuku.

Zoskok Felixa Baumgartnera z 39 kilometrov na dychberúcom videu

Pravdepodobne len málokomu z vás uniklo, že 14. októbra 2012 sa Rakúšan Felix Baumgartner stal prvým človekom na svete, ktorému sa podarilo prekonať voľným pádom rýchlosť zvuku.

Na okraj vesmíru, do výšky ohromných 39 kilometrov, sa vtedy dostal vďaka tlakovej kabíne, ktorú vyniesol stratosférický balón. Počas zoskoku dosiahol rýchlosť miestami až 1170 km/h a to len pár desiatok sekúnd na to, ako vyskočil z kabíny. Po dopade na Zem, Felix okrem iného prehlásil, že by si prial aby sme všetci mohli vidieť to, čo videl počas zoskoku on. V týchto dňoch sa jeho prianie naplnilo, nakoľko si vďaka úchvatným záberom GoPro kamery, môžeme celý zoskok nielenže pripomenúť, ale doslova s úžasom sledovať a "užiť" aj my. Video, ktoré nesie prostý názov Red Bull Stratos – The Full Story, preto určite odporúčam zhliadnuť v režime celej obrazovky a v najvyššej kvalite, 1080p HD.

Domov
Zdieľať
Diskusia