3. Bryndzové halušky
Bryndzové halušky opísal Taste Atlas ako tradičné slovenské jedlo z halušiek zo strúhaných zemiakov a múky, bryndze z ovčieho mlieka a slaniny. Bryndza sa mieša s horúcimi haluškami, až kým sa neroztopí, a jedlo sa dopĺňa chrumkavými oškvarkami. V rebríčku získali hodnotenie 4,4 z 5 hviezdičiek.

2. Zemiakové placky
Rustikálne zemiakové placky opisuje portál ako tradičné slovenské jedlo zo strúhaných zemiakov, vajec, múky a korenín, opekané do zlatohneda. Podávajú sa ako hlavný chod s mliečnymi výrobkami alebo ako príloha ku gulášom. V rebríčku získali hodnotenie 4,5 z 5 hviezdičiek.

1. Ovčí salašnícky údený syr
Absolútnym víťazom je podľa hodnotenia turistov na Taste Atlase ovčí salašnícky údený syr, ktorý web opisuje ako mäkký syr z nepasterizovaného ovčieho mlieka, ručne vyrábaný na salašoch v horských oblastiach Slovenska. Údený na tvrdom dreve má rôzne tvary s pevnou kôrkou a škvrnami z údenia. V rebríčku získali hodnotenie 4,6 z 5 hviezdičiek.
