Práve vyšiel Podgast, ktorý je taký nabitý prekvapivými a novými poznatkami o slovenskej kuchyni a slovenských potravinách, ako žiaden doteraz.
Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.
Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.
Sleduj Podgast na Refresheri.
- Kedy na Slovensko prišla ryža a kedy zemiaky.
- Ktoré jedlo je u nás oveľa tradičnejšie ako bryndzové halušky.
- Ako sa líši bratislavská kuchyňa od tej slovenskej.
- Či je tradičnejšie jesť párky s horčicou alebo kečupom.
- Čím sú na Slovensku unikátne arašidové chrumky.
Katarína Nádaská je slovenská etnologička, ktorá sa zaoberá slovenskými zvykmi a tradíciami vrátane tých gastronomických. O tom, kde sa nabrali tradičné slovenské jedla, či sú vôbec tradičné, a o ktorých ste ani netušili, že tú tradičné, porozprávala v Podgaste, ktorý si už teraz môžeš vypočuť na všetkých podstatných platformách.
Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Daj Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvaš podcasty a hudbu. Neujde ti žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.