Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
6. decembra 2024 o 9:00
Čas čítania 0:46

Etnologička Katarína Nádaská: Ryža je na Slovensku tradičnejšia príloha ako zemiaky

Diskutovať
1
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Práve vyšiel Podgast, ktorý je taký nabitý prekvapivými a novými poznatkami o slovenskej kuchyni a slovenských potravinách, ako žiaden doteraz.

Odoberaj zadarmo na: Spotify, Apple podcasty, Google podcasty.

Čo sú podcasty a ako ich počúvať? Dozvieš sa tu.

Sleduj Podgast na Refresheri.

V tomto podcaste sa okrem iného dozvieš:
  • Kedy na Slovensko prišla ryža a kedy zemiaky.
  • Ktoré jedlo je u nás oveľa tradičnejšie ako bryndzové halušky.
  • Ako sa líši bratislavská kuchyňa od tej slovenskej.
  • Či je tradičnejšie jesť párky s horčicou alebo kečupom.
  • Čím sú na Slovensku unikátne arašidové chrumky.

Katarína Nádaská je slovenská etnologička, ktorá sa zaoberá slovenskými zvykmi a tradíciami vrátane tých gastronomických. O tom, kde sa nabrali tradičné slovenské jedla, či sú vôbec tradičné, a o ktorých ste ani netušili, že tú tradičné, porozprávala v Podgaste, ktorý si už teraz môžeš vypočuť na všetkých podstatných platformách.

Podgast je podcast, ktorý vychádza každú stredu a pre Refresher ho tvorí foodbloger Čoje. Volá si doň zaujímavých hostí, s ktorými sa pustí do reči bez osnov a pravidiel. Začnú o jedle a skončia pri hocičom, na čo majú chuť. Daj Podgastu odber na platforme, na ktorej počúvaš podcasty a hudbu. Neujde ti žiadna časť s parádnymi hosťami nielen z oblasti gastronómie.

V prípade akýchkoľvek návrhov alebo pripomienok k podcastom nám napíš na adresu [email protected].
Domov
Zdieľať
Diskusia