Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
dnes 14. októbra 2024 o 10:38
Čas čítania 0:51
Jela Vážanová

Študentku v objednávke zo Sheinu čakalo desivé prekvapenie. V balíku našla živého jedovatého škorpióna

ZAUJÍMAVOSTI ZVIERACIA RÍŠA
Uložiť Uložené

Sofia Alonso-Mossinger už tak skoro asi v Sheine nenakúpi.

Často sa stáva, že ti eshop k objednávke zabalí niečo navyše. Taká vzorka alebo darček zdarma vždy vie potešiť a povieš si, že sa možno oplatí nakúpiť aj znova. To si asi nepovedala britská študentka Sofia Alonso-Mossinger, ktorá si ako bonus k svojim novým topánkam zo Sheinu našla v balíčku živého jedovatého škorpióna.

Sofia si najskôr myslela, že je to hračka, no keď sa živočích pohol, okamžite spanikárila a krikom privolala svojich spolubývajúcich. „Mám pocit, že som v pohode s pavúkmi a inými vecami, ale bolo strašidelné byť vo svojej izbe s náhodným škorpiónom,“ povedala Sofia pre BBC.

@sofiaalonss #shein ♬ original sound - me when music

Najskôr chceli škorpióna zabiť, no potom sa rozhodli pre humánnejšie riešenie. Zavreli škorpióna do dózičky, dali mu vodu a zavolali pomoc. O pár hodín dorazili odborníci z Národného centra pre starostlivosť o plazy (NCRW).

Chris Newman z NCRW vysvetlil, že ide o druh čínskeho škorpióna, ktorý môže byť potenciálne život ohrozujúci. Dodal však, že pre priemerného dospelého človeka by bola otrava jedom iba „naozaj zlý deň“.

Odporúčané
Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) Moja sliepka hrá v reklame na Kinekus a s kozou cvičíme agility. Stano je tréner zvierat (Rozhovor) 16. marca 2024 o 12:30

Newman tiež potvrdil, že takéto správy o čiernych pasažieroch sú pomerne časté. „Je to dosť znepokojujúce, je to už druhý, ktorý sme mali za menej ako mesiac, ktorý prišiel takýmto spôsobom.“ Firma Shein kontaktovala študentku a podnikla kroky, aby prípad nebezpečného balíčka vyšetrila.

Domov
Zdieľať
Diskusia