Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 11. októbra 2024 o 15:52
Čas čítania 0:52
Radoslava Juračková

Brutálny horor Substancia je už na Slovensku. Počas premietania v bratislavskom kine prišlo divákom nevoľno a museli zo sály odísť

FILMY A SERIÁLY BRUTÁLNE HORORY HOROR HORORY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY
Uložiť Uložené

Vedúca kina, v ktorom sa mal incident odohrať, upozorňuje, že film nie je pre každého.

Na začiatku mesiaca sme ťa informovali o tom, že do svetových kín prišiel jeden z najbrutálnejších hororov všetkých čias - Substancia. Diváci v zahraničí počas premietania vo veľkom odchádzali zo sál. Vo štvrtok mal film premiéru aj na Slovensku a čitateľka sa na nás obrátila s tým, že v bratislavskom kine Lumière dvaja ľudia počas sledovania odpadli.

Odporúčané
Do kín prišiel jeden z najbrutálnejších hororov všetkých čias. Diváci odchádzajú počas premietania Do kín prišiel jeden z najbrutálnejších hororov všetkých čias. Diváci odchádzajú počas premietania 2. októbra 2024 o 16:37

Podľa slov čitateľky malo prísť dvom divákom v sále tak zle, že stratili vedomie. Vo veci sme preto oslovili prevádzkovateľov kinosály. Tí túto verziu nepotvrdili. Povedali nám však, že divákom prišlo zle a zo sály odišli.

„Môžeme potvrdiť, že dvaja návštevníci Kina Lumière opustili kinosálu počas projekcie filmu Substancia s tým, že sa zdravotne necítia dobre. Aký vplyv mal na túto skutočnosť samotný film, sa môžeme len dohadovať,“ priblížila situáciu Zita Hosszúová, ktorá je vedúcou kina. 

„Ide o žáner body horor, ktorého scény môžu byť pre niektorých ľudí na hranici znesiteľnosti. Film obsahuje scény s kontrastnými svetelnými efektami, ktoré môžu byť nevhodné pre ľudí s niektorými diagnózami. Na túto skutočnosť upozorňujeme na web stránke kina i oznamom na pokladni kina a pred projekciou filmu na plátne,“ povedala o filme.

S podobnými skúsenosťami sa stretli aj ostatní diváci v zahraničí a z filmu boli skutočne zdesení. Vo svojich vyjadreniach však písali, že trailer ani len nenaznačuje brutalitu, ktorou sa film počas stupňovania deja uberá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia