Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
včera 27. septembra 2024 o 15:37
Čas čítania 0:32
Hana Divišová

Vo veku 89 rokov zomrela predstaviteľka profesorky McGonagallovej z Harryho Pottera

FILMY A SERIÁLY HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Herečka Maggie Smith nás navždy opustila vo veku 89 rokov.

Smrť herečky Maggie Smith oznámila jej rodina. Preslávila sa najmä ikonickou rolou vo filmovej sérii Harry Potter, kde stvárnila obľúbenú profesorku Minervu McGonagallovú, ale tiež seriálom Downton Abbey. Herečka sa dožila 89 rokov, informuje BBC.

Jej dvaja synovia Toby Stephens a Chris Larkin vydali oficiálne vyhlásenie, v ktorom napísali: „Zomrela pokojne v nemocnici dnes skoro ráno, v piatok 27. septembra. Bola to intenzívne skromná osoba, v posledných dňoch trávila čas s priateľmi a rodinou. Zanechala po sebe dvoch synov a päť milujúcich vnúčat, ktorí sú zdrvení stratou svojej výnimočnej matky a babičky.“

Počas svojej kariéry získala dvoch Oscarov za hlavnú úlohu vo filme Najlepšie roky slečny Jean Brodieovej v roku 1970 a za vedľajšiu úlohu vo filme Apartmán v Kalifornii v roku 1979. Je štvornásobnou držiteľkou ceny Emmy a stala sa jednou z najvýraznejších britských herečiek všetkých čias. 

Profesorka Minerva McGonagallováPostava z Harryho PotteraDame Margaret Natalie Smith
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia