Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
dnes 25. septembra 2024 o 9:30
Čas čítania 5:42
Lukáš Čelka

Prípad bratov Menendezových, ktorí valcujú Netflix: brutálne zavraždili svojich rodičov a potom išli do kina

ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDY VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Lyle a Eric rozstrieľali svojich rodičov brokovnicou a potom tvrdili, že ich otec sexuálne zneužíval. Na tom, či sú vrahovia alebo obete, sa počas prvého súdneho procesu nezhodla ani len porota.

Byť bohatý vždy neznamená byť aj šťastný. Dokazuje to aj prípad rodiny Menendezových, ktorú pred krvavou drámou neochránil luxus ani hollywoodske kontakty. Úspech, roky driny a všetko, čo celý život manželia Jose a Kitty budovali, sa za pár hodín zrútilo ako domček z karát.

Keď sa v noci 20. augusta 1989 rozzvonila na policajnej stanici v Beverly Hills tiesňová linka, zo slúchadla telefónu sa ozval hlas ich syna Lyla. 21-ročný chlapec s roztraseným hlasom povedal: „Niekto zabil mojich rodičov!“

Policajti sa spočiatku domnievali, že za dvojnásobnou vraždou môže byť Joseho konkurencia, či dokonca kvôli jej brutálnemu prevedeniu aj mafiáni. Zatiaľ čo sa usilovne snažili dolapiť páchateľa, bratia Lyle a Eric si namiesto smútenia užívali bohatstvo, ktoré zdedili po nebohom otcovi. Do pol roka od jeho smrti boli ľahší o 700 tisíc dolárov (pozn. red. zhruba 627 tisíc eur), ktoré minuli na drahé autá, značkové hodinky či na odkúpenie zabehnutých podnikov.

Či by za niekoľko rokov takýmto spôsobom preflákali celé otcovo dedičstvo sa už nedozvieme. Obaja mladíci totiž skončili v policajných putách ako hlavní podozriví z vraždy, ku ktorej sa aj dobrovoľne priznali.

Odporúčané
Boli sme v mrazáku, kde obete mafiánov čakali na popravu: Keď Černák odrezal hlavu Hodossymu, nechal ju odhodiť v Dunajskej Strede Boli sme v mrazáku, kde obete mafiánov čakali na popravu: Keď Černák odrezal hlavu Hodossymu, nechal ju odhodiť v Dunajskej Strede 21. augusta 2024 o 14:30

Počas súdneho procesu, ktorý patril k jedným z najsledovanejších v celej Amerike, sa teda vôbec nemuselo diskutovať o tom, kto stlačil spúšť zbrane, ale prečo. A hoci právnici Lyla a Erica robili všetko preto, aby z nich spravili obete, do histórie sa navždy zapísali ako rozmaznaní bohatí chlapci, ktorí si mysleli, že im všetko prejde.

Ešte predtým, než sa spoločne pozrieme na mrazivý prípad bratov Menendezových, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto, ak sa ti naša práca páči, podpor nás vstupom do klubu Refresher+.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako prebiehala vražda Joseho a Kitty Menendezových.
  • Na čo všetko míňali bratia peniaze, ktoré po smrti otca zdedili.
  • Ako sa bratia prezradili a usvedčili z vraždy.
  • Akým spôsobom mal bratov sexuálne obťažovať ich otec.
  • Na čom stroskotal prvý súdny proces s bratmi Menendezovými.
  • Čo je s mužmi v súčasnosti.

Žili si svoj „americký sen“

 José Menendez sa narodil na Kube a do Spojených štátov emigroval ako tínedžer. Na vysokej škole si jeho srdce ukradla kráľovná krásy Mary Louise Anderson, ktorú všetci prezývali ‚Kitty‘. Mladý párik na začiatku 60. rokov svoju lásku spečatil manželským sľubom a presťahoval sa do New Yorku, píše portál Biography.

José vystriedal viaceré podradné práce, až kým sa vypracoval na riaditeľa hudobného vydavateľstva spoločnosti RCA Record. Počas svojho pôsobenia vo vydavateľstve podpísal zmluvy s rôznymi známymi popovými kapelami ako napríklad Duran Duran, The Eurythmics, či Menudo.

menendez monsters monstra netflix
Zdroj: IMDb/Brian Anderson

Jeho práca mu vynášala dostatok peňazí na to, aby si dokázal prenajať sídlo v jednej z najexkluzívnejších častí Beverly Hills, v ktorej kedysi žili aj osobnosti ako napríklad Michael Jackson, či Elton John, píše Vanity Fair.

Odporúčané
Asunta mala len 12 rokov, keď ju jej rodičia chladnokrvne zavraždili. Dodnes však svoju vinu popierajú. Ako to naozaj bolo? Asunta mala len 12 rokov, keď ju jej rodičia chladnokrvne zavraždili. Dodnes však svoju vinu popierajú. Ako to naozaj bolo? 10. júna 2024 o 9:30

Manželský pár spolu priviedol na svet dvoch synov, ktorí sa vďaka úspechom Josého mali už od detstva nadštandardne dobre. Lepšie povedané, žili ako v bavlnke. Starší z dvoch bratov Lyle mal predpoklady ísť v otcových šľapajach a vypracovať sa na úspešného obchodníka. O 3 roky mladší Eric zase vynikal v tenise a mal nabehnuté na to, stať sa jedným z najlepších hráčov amerického rebríčka.  

menendez netflix monstra
Zdroj: Menendezmurders.com

Ani otcove bohatstvo však bratom nepomohlo, aby si splnili svoje tínedžerské sny. Práve naopak, kvôli životu v bavlnke a privilegovanosti od útleho veku nadobudli falošné zdanie, že im bez akejkoľvek námahy všetko prejde. Dokonca aj vražda.

Po vražde išli do kina na Batmana

18. augusta 1989 sa bratia Menendezoví vybrali do obchodného domu Big 5 Sporting Goods v San Diegu, aby si zaobstarali brokovnice.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu Refresher+ už od 5 € 1 €

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako prebiehala vražda Joseho a Kitty Menendezových.
  • Na čo všetko míňali bratia peniaze, ktoré po smrti otca zdedili.
  • Ako sa bratia prezradili a usvedčili z vraždy.
  • Akým spôsobom mal bratov sexuálne obťažovať ich otec.
  • Na čom stroskotal prvý súdny proces s bratmi Menendezovými.
  • Čo je s mužmi v súčasnosti.
Dočítaj článok už od 5 € 1 €
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 167601 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia