Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 22. septembra 2024 o 9:22
Čas čítania 0:44
Eva Thonhauserová

REBRÍČEK: Najnudnejšie mesto v Európe? Umiestnenie Bratislavy ťa zaskočí

SLOVENSKO BRATISLAVA SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Autori zoznamu upozorňujú, že byť nudným neznamená byť zlým.

Bratislava sa dostala do nelichotivého rebríčka najnudnejších miest na svete, kde skončila na treťom mieste čím získala titul najnudnejšieho mesta v Európe.

Rebríček zostavila stránka The World Bucket List, ktorá označila vybrané miesta ako „prehliadané a neuspokojivé“, s tým, že im chýbajú významné atrakcie či kultúrne podujatia. Na prvom mieste je americké mesto Lubbock v Texase, ktoré je podľa hodnotenia najnudnejším miestom na celom svete.

Podľa stránky má Bratislava, podobne ako ďalšie mestá v rebríčku, len málo zaujímavostí, ktoré by prilákali turistov, a jej ponuka kultúrnych aktivít je obmedzená. V tejto kategórii Bratislava porazila také mestá ako Pisa v Taliansku alebo Helsinki vo Fínsku.

Aj keď sa Bratislava môže zdať z turistického hľadiska nezaujímavá, stále má potenciál pre tých, ktorí hľadajú skôr pokojnejší typ destinácie.The World Bucket List upozorňuje, že byť nudným neznamená byť zlým. Pre ľudí, ktorí hľadajú pokojné a nepreplnené miesta, môžu byť práve tieto „nudné“ mestá vhodnou voľbou. 

Umiestnenie  Miesto
1. Lubbock, Texas, USA
2. St. Petersburg, Florida, USA
3. Bratislava, Slovakia
4. Pisa, Italy
5. Hatfield, UK
6. Helsinki, Finland
7. Birmingham, UK
8. Santiago, Chile
9. Mesa, Arizona
10. Ottawa, Canada
Domov
Zdieľať
Diskusia