Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2024 o 14:50
Čas čítania 1:15
Radoslava Juračková

REBRÍČEK: Najhoršie slovenské a české filmy posledného desaťročia. Ak nechceš zomrieť od nudy, radšej sa im vyhni

FILMY A SERIÁLY REBRÍČKY REBRÍČKY SLOVENSKÝCH FILMOV SLOVENSKÉ FILMY
Uložiť Uložené

Diváci týmto filmom nedali ani 40-percentné hodnotenie.

Slovenská a česká kinematografia za posledné roky vyprodukovala množstvo filmov rôznych žánrov. Kým niektoré zožali množstvo úspechu a uchádzali sa o prestížne ocenenia, iné svoju cieľovú skupinu nadšencov nenašli. Týchto päť filmov posledného desaťročia ohodnotili diváci na známom portáli čsfd.cz za tie najmenej podarené.

5. Pražské orgie (2019)

Spomedzi všetkých filmov najlepšie skončila dramatická komédia z prostredia socialistickej Prahy. Od divákov dostala hodnotenie 33 %. Dej sa odohráva v 70. rokoch minulého storočia, počas ktorých poctí Česko návštevou americký spisovateľ Nathan Zuckerman. Stretáva sa tu s odlišným režimom, proti ktorému bojujú najmä umelci. Spolu s nimi chodí na rôzne večierky, kde sa dostáva do netradičných situácií.

4. Cuky Luky Film (2017)

Postavy dvoch Sloveniek, ktoré podľahli rakúskemu životnému štýlu, pozná takmer celé Slovensko. Preslávili sa v šou Kredenc, kde mali vlastné skeče, a dotiahli to až na filmové plátna. Hlavnými predstaviteľkami sú Petra Polnišová a Zuzana Šebová. Napriek tomu, že boli krátke skeče z ich života mimoriadne obľúbené, film získal hodnotenie len 33 %.

3. Lesný vrah (2024)

Na tejto dráme sa podieľali filmári zo Slovenska, Česka, Poľska i Rumunska. Príbeh zobrazuje skutočný príbeh o Viktorovi Kalivodovi, ktorý v lese zavraždil troch ľudí. Diváci ju ohodnotili na 30,3 %.

2. V lete ti poviem, ako sa mám (2022)

Koprodukčný film Slovenska a Česka zobrazuje partiu kamarátov, ktorí vedú diametrálne odlišné životy a dostávajú sa do rôznych situácií. Dej sa zameriava na ich priateľstvá a vzťahy. Komédia získala hodnotenie len 30 %.

1. Keď draka bolí hlava

Rozprávka získala hodnotenie 12,5 % aj napriek tomu, že má hviezdne obsadenie. Zahral si v nej totiž Karel Gott. Po jeho boku sa objavila Zuzana Mauréry, Ján Koleník či Jakub Jablonský. Rozprávačom príbehu je dvojhlavý drak, ktorého jedna hlava hovorí v slovenskom a druhá v českom jazyku. Ten rozpráva o vzniku kráľovstva Draka či o láske medzi princom a princeznou z rozprávky.

Domov
Zdieľať
Diskusia