Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2024 o 13:46
Čas čítania 1:02
Aneta Gospičová

Jeden lístok za vyše 7 000 eur. Ľudia predávajú vstupenky na legendárnu skupinu Oasis za astronomické ceny

HUDBA OASIS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Legendárna skupina varuje fanúšikov pred možnými podvodmi. Turné Oasis Live 25 sa má začať 4. a 5. júla 2025 vo waleskej metropole Cardiff.

Britská rocková skupina Oasis plánuje budúci rok v lete sériu masívnych koncertov. Cena lístkov sa v priebehu niekoľkých minút po začatí predpredaja vyšplhala na tisíce libier. Ľudia ich krátko na to začali ponúkať na internete za rázne vyššie sumy, informuje BBC.

Ľudia ponúkajú lístky na prvý koncert na štadióne Cardiff's Principality za sumu od 916 do 4 519 libier. Na štadióne Murrayfield v Edinburghu sa lístky pohybujú od 4 000 libier. Za vystúpenie na londýnskom Wembley štadióne si pýtajú 6 000 libier (vyše 7 120 eur), čo je približne 40-násobok hodnoty pôvodného lístka.

Skupina vyzvala ľudí, aby nepredávali vstupenky za vyššie ceny na webových stránkach, ktoré nie sú prepojené s ich promotérom. „Nielenže existuje šanca, že niektoré z týchto ponúk by mohli byť pokusy o podvod, ale dokonca aj legitímne vstupenky by mohli byť zrušené, čím by sa stali neplatnými, ak sa predávajú mimo oficiálnych platforiem ďalšieho predaja alebo za vyššiu nominálnu hodnotu,“ povedala odborníčka na spotrebiteľské právo Lisa Webb zo spoločnosti Which?.

Legendárna Oasis mala viacero roztržok

Skupina vznikla v roku 1991 v Manchestri a preslávila sa hitmi ako Wonderwall, Don't Look Back In Anger či Champagne Supernova. Okrem hudby priťahovala pozornosť aj verejnými roztržkami bratov - speváka Liama a gitaristu a textára Noela. Vyvrcholilo to v roku 2009 hádkou na hudobnom festivale „Rock en Seine“ v Paríži a odvtedy spolu nevystupovali.

Odporúčané
Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom 29. júla 2024 o 9:30

V rámci vlastných hudobných kariér však pravidelne hrávali aj pôvodné hity Oasis. Až doteraz verejne komunikovali najmä prostredníctvom vzájomného osočovania či podpichovania na sociálnych sieťach. V poslednom čase však naznačovali, že by medzi nimi mohlo dôjsť k zmiereniu.

Kapela Oasis.
Kapela Oasis. Zdroj: Getty Images/Marc Marnie/Redferns
Domov
Zdieľať
Diskusia