Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2024 o 13:15
Čas čítania 1:06
TASR

Skupina Oasis pridala pre veľký záujem ďalšie termíny koncertov. Prezradili aj ďalšie plány

ZAHRANIČIE HUDBA KONCERTY OASIS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Turné Oasis Live 25 sa má začať 4. a 5. júla 2025 vo waleskej metropole Cardiff.

Skupina Oasis oznámila ďalšie tri termíny svojich koncertov v Manchestri, Londýne a Edinburghu v rámci budúcoročného turné po obnovení skupiny. Gitarista a textár kapely Noel Gallagher na sociálnej sieti X napísal, že „kvôli bezprecedentnému dopytu“ pridajú koncert v Heaton Parku 16. júla, vo Wembley 30. júla a na štadióne Murrayfield 12. augusta.

Rozhádaní bratia Liam a Noel Gallagherovci v utorok potvrdili dlho očakávané obnovenie kapely slovami: „Skvelé čakanie sa skončilo.“ Kto bude s nimi vystupovať v rámci kapely, neoznámili.

Turné Oasis Live 25 sa má začať 4. a 5. júla 2025 vo waleskej metropole Cardiff a skončí sa 17. augusta v Dubline. Očakáva sa, že ceny vstupeniek budú zverejnené v priebehu štvrtka (29. augusta) a začnú sa predávať od soboty 31. augusta. Fanúšikovia budú o tom informovaní e-mailom, ak si vstupenky rezervovali v predpredaji. Neskôr plánuje Oasis koncertovať aj mimo Európy.

Duo malo viacero verejných roztržok

Skupina vznikla v roku 1991 v Manchestri a preslávila sa hitmi ako Wonderwall, Don't Look Back In Anger či Champagne Supernova. Okrem hudby priťahovala pozornosť aj verejnými roztržkami bratov - speváka Liama a gitaristu a textára Noela. Vyvrcholilo to v roku 2009 hádkou na hudobnom festivale „Rock en Seine“ v Paríži a odvtedy spolu nevystupovali.

V rámci vlastných hudobných kariér však pravidelne hrávali aj pôvodné hity Oasis. Až doteraz verejne komunikovali najmä prostredníctvom vzájomného osočovania či podpichovania na sociálnych sieťach. V poslednom čase však naznačovali, že by medzi nimi mohlo dôjsť k zmiereniu.

Domov
Zdieľať
Diskusia