Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2024 o 9:15
Čas čítania 0:47
Radoslava Juračková

Funkcia shuffle play na Spotify nefunguje tak, ako má. Používatelia sa sťažujú, že hrá tie isté pesničky dokola

HUDBA HUDBA SPEVÁCI A SPEVÁČKY SPOTIFY
Uložiť Uložené

Niektorí sa domnievajú, že aplikácia využíva pri prehrávaní algoritmus.

Spotify patrí k najpopulárnejším streamovacím platformám vôbec. Jej používatelia na nej často využívajú funkciu „shuffle play.“ Spočíva v tom, že sa hudba z playlistu prehráva náhodne. Mnohí však v poslednej dobe upozornili na to, že nefunguje tak, ako by mala a výber piesní nie je až tak náhodný.

Na sociálnej sieti Reddit sa na túto tému spustilo viacero diskusií. „Mám jeden playlist s 3 000 pesničkami a vždy, keď použijem náhodný výber, hrá mi 50 pesničiek dookola,“ sťažuje sa používateľ. V komentároch sa mnohí s problémom stotožnili a tiež sa im zdá, že funkcia v poslednej dobe nefunguje správne. Niektorí však píšu, že s problémom sa stretávajú už niekoľko rokov. 

„Niekto mi raz povedal, že keď spustíš Spotify shuffle, nie je to náhodný výber. Algoritmus stále funguje. Rozčuľuje ma to,vysvetľuje iný používateľ. Podľa jeho názoru shuffle vyberá pesničky, ktoré si púšťaš najčastejšie. Názor podporil aj iný používateľ, ktorý hovorí, že funkcia v minulosti skutočne fungovala na báze náhodného výberu.

Odporúčané
Raper Čis T: Kedysi, keď sa stala nejaká potýčka, do pár minút prišlo auto od takej alebo hentakej mafie, ktorá to šla riešiť Raper Čis T: Kedysi, keď sa stala nejaká potýčka, do pár minút prišlo auto od takej alebo hentakej mafie, ktorá to šla riešiť 20. septembra 2024 o 18:02

Niektorí používatelia sa však sťažovali, a preto firma začala používať pri výbere algoritmus. Spotify však zavedenie algoritmu nepotvrdilo. Na nespoľahlivý náhodný výber sa sťažujú aj používatelia zo Slovenska. Mnohí si myslia, že shuffle lepšie funguje v konkurenčnom Apple Music. 

Spotify
Zdroj: Unsplash/ charlesdeluvio
Domov
Zdieľať
Diskusia