Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2024 o 9:50
Čas čítania 0:36
Barbora Fábryová

Talianska boxerka sa ospravedlnila Alžírčanke Imane Khelifovej. Mrzí ju, že nezvládla chvíle po zápase

ZAHRANIČIE BOJOVÉ ŠPORTY OLYMPIJSKÉ HRY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Talianka rešpektuje rozhodnutie Medzinárodného olympijského výboru.

Talianska boxerka Angela Cariniová sa ospravedlnila Alžírčanke Imane Khelifovej, proti ktorej sa postavila vo štvrtkovom súboji na olympijských hrách. Cariniovú mrzí, že nezvládla chvíle po zápase a so svojou súperkou si nepotriasla rukou, informuje BBC.

Cariniová sa tiež vyjadrila, že rešpektuje vyjadrenie Medzinárodného olympijského výboru o tom, že Khelifová mohla súťažiť. „Vlastne sa chcem ospravedlniť jej a všetkým ostatným. Bola som nahnevaná, pretože olympiáda pre mňa skončila,“ povedala a dodala, že keby Khelifovú stretla teraz, objala by ju. 

Odporúčané
KOMENTÁR: Alžírska boxerka je pre slovenských politikov iba zámienka, aby mohli vyvolávať nenávisť KOMENTÁR: Alžírska boxerka je pre slovenských politikov iba zámienka, aby mohli vyvolávať nenávisť 2. augusta 2024 o 13:51

Alžírčanka Khelifová sa v ringu postavila proti Talianke Angele Carini, ktorá sa vzdala po 46 sekundách. Dôvodom boli silné úvodné údery jej súperky, ktorá ju zasiahla do nosa. Boxerka je terčom šírenia nepravdivých správ o tom, že sa narodila ako muž. Hoax, že športovkyňa je transsexuálna, šíria rôzne známe osobnosti. 

Khelifová sa narodila s ochorením vývoja pohlavných orgánov, ktoré sa prejavuje zvýšenou hodnotou testosterónu. Olympionička má preto v tele väčšie množstvo mužského hormónu.

 Imane Khelif, olympiada
Zdroj: X (@WomenReadWomen)
Domov
Zdieľať
Diskusia