Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2024 o 9:30
Čas čítania 11:49
redakcia

Bola som členkou multi-level marketingu: život mi riadili iní ľudia a môj vtedajší priateľ sa nakoniec pokúsil o samovraždu

Bola som členkou multi-level marketingu: život mi riadili iní ľudia a môj vtedajší priateľ sa nakoniec pokúsil o samovraždu
Zdroj: Canva
ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE MARKETING SEKTY
Uložiť Uložené

Počas pôsobenia v MLM marketingu som prišla o všetko. Musela som sa úplne prispôsobiť pravidlám a môj život riadili iní ľudia. Navonok však všetko pôsobilo krásne a dokonalo.

Táto práca ti ponúka život plný luxusu, sebarozvoja a najmä si vďaka nej vybuduješ nadštandardný pasívny príjem. A to len tým, že presvedčíš ľudí, aby si kupovali produkty do domácnosti z internetovej stránky, ktorej si členom. Stačí ti teda len internet a presvedčenie. Prácu môžeš robiť z pohodlia domova a užívať si slobodu.

Znie to ako ľahký zárobok, peniaze, ktoré ti na účet pribudnú lusknutím prsta. Reč je o multi-level marketingu (MLM, pozn. red.)

Na slovenskom trhu nájdeš veľa firiem, ktoré sa zaoberajú MLM biznisom. Po rozvoji sociálnych sietí sa MLM rozšírilo ešte viac. Možno sa stalo aj tebe, že ti v DM-s na Instagrame svietila správa od neznámeho človeka v znení, že sa mu páči tvoj profil, si mu sympatický a rád by ti ponúkol prácu snov. Je to jeden zo spôsobov, ako účastníci MLM hľadajú nových členov do svojich „vetiev" a to z jediného dôvodu.

Čím viac členov, tým väčšia je skupina a tým vyšší je obrat. Mnohí ľudia MLM označujú aj ako pyramídu. Ten, kto je na vrchole pyramídy, zarába najviac.

Je teda na tebe, ako šikovný budeš a koľko ľudí si pod seba nájdeš. Zárobky sa môžu vyšplhať do extrémne vysokých súm. Tí najúspešnejší zarábajú stovky tisíc, či milióny eur. Čo sa však skrýva pod rúškom týchto parádnych zárobkov?

Odporúčané
Hľadáte inteligentnú, rýchlu a jednoduchú fakturáciu? Vyskúšajte to online Hľadáte inteligentnú, rýchlu a jednoduchú fakturáciu? Vyskúšajte to online 4. septembra 2024 o 15:30

Veriť, nevzdávať sa a najmä tomuto druhu biznisu zasvätiť úplne všetko. Niekedy aj svoju dušu. Do tohto podnikania som sa dostala aj ja a teraz ti porozprávam príbeh o tom, ako to vyzeralo a čím všetkým som si musela prejsť. 

Ovplyvňovanie rozhodnutí a absolútna kontrola nad životmi iných je len kvapkou v mori pre človeka, ktorý je súčasťou MLM. Z mojej vlastnej skúsenosti môžem povedať, že tento biznis má oveľa bližšie k sekte ako k podnikaniu.

Veľakrát pred vstupom nevieš, kto bude tvojím nadriadeným (mentorom). V mojom prípade bolo desivé to, že navonok úspešný a podnikavý človek, vďaka ktorému som sa do MLM dostala, v skutočnosti trpel veľkými psychickými problémami a aj napriek tomu mohol ovplyvňovať rozhodnutia a konania ľudí vo svojom okolí. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo som do vstúpila do podnikania.
  • Ako to celé prebiehalo a čo všetko som musela podstúpiť.
  • Prečo som nakoniec zhodila ružové okuliare a začala vnímať realitu.
  • Čo sa stalo po tom, ako som začala byť voči biznisu skeptická a aké následky to malo na môj život.
  • Prečo si myslím, že to zničilo môjho bývalého priateľa.
  • Ako to nakoniec dopadlo a ako som vyriešila jeho pokus o samovraždu.

Ešte pred tým, než si prečítaš celý môj príbeh o účasti v MLM marketingu a o následkoch fungovania v podnikaní, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Preto ak sa ti naše články páčia, podporiť nás môžeš vstupom do klubu Refresher+.

Pod článok som sa rozhodla nepodpísať, pretože sa po tom všetko bojím o svoju bezpečnosť a nerada by som dávala konkrétnym ľuďom, spomenutým v článku, príležitosť na opätovný kontakt. Uvediem preto len redakciu.

Najprv prišlo obrovské ohúrenie

V mojej predošlej práci sme dostali pozvánku na prednášku o sebarozvoji. Keď sme uvideli muža, ktorý ju mal viesť, zostali sme všetci ohúrení. Bol to mladý, dobre vyzerajúci človek, ktorý sa javil ako bežný smrteľník. Neverili sme, že by tento človek mohol vedieť niečo o mentorovaní ľudí a už vôbec, že by mohol vzdelávať o 20 či 30 rokov starších ľudí, ako je on sám. Keď však začal rozprávať, všetci sme sa úplne vžili do každého slova, čo povedal. Bolo to pútavé a zaujímavé.

Rozprával o tom, čo dosiahol a ako to dosiahol. Že si kúpil byt v hotovosti a veľmi sa mu darí. Nikomu však nepovedal, o čo konkrétne ide.

Bola som približne v jeho veku a o to viac ma jeho rozprávanie zaujalo. Po skončení prednášky som o ňom celý deň premýšľala a hovorila som si, že je to dokonalý muž. Hlavou mi preblysla myšlienka, že takýto úspešný, zhovorčivý a múdry mladý človek má určite pekný a fungujúci vzťah. Taktiež som si hovorila, že verím, že aj ja raz takého nájdem.

Odporúčané
Financovanie strán na Slovensku je transparentnejšie ako v starých členských štátoch EÚ. Problémy majú nové strany Financovanie strán na Slovensku je transparentnejšie ako v starých členských štátoch EÚ. Problémy majú nové strany 1. júna 2024 o 9:15

Očividne som zaujala aj ja jeho, pretože sa mi moje prianie splnilo. Večer ma nejakým spôsobom našiel na Instagrame a napísal mi. Prehodili sme množstvo správ a všetko sa zvrtlo veľmi rýchlo. Povedal mi, že by ma rád videl a že by sa len rád poprechádzal, nech si nemusíme písať. Stretli sme sa ešte v ten večer a rozprávali sme sa do neskorých nočných hodín.

Hovorila som si, že takého múdreho a láskavého človeka som snáď ešte nikdy nestretla. Stále som však z neho nedostala, čomu sa konkrétne venuje a prečo je ten jeho biznis taký úspešný. 

Ako plynuli dni, zaľúbili sme sa a začali sme spolu chodiť. Počas našich stretnutí stále s niekým volal, riešil životné situácie iných ľudí a ja som stále nerozumela, o čo ide. Až po takmer mesiaci chodenia a po mojom naliehaní si ma posadil na stoličku a ukázal mi jednu prezentáciu. Bola to prezentácia na jeho MLM biznis. Zasvätil ma do všetkého, vysvetlil mi ako veci fungujú a prečo stále telefonuje. Vraj jeho biznis partneri sú aj jeho kamaráti, pomáha im so všetkými životnými situáciami a mentoruje ich.

Bola som veľmi milo prekvapená, vedela som, ako funguje MLM biznis, ale nepoznala som žiadneho človeka, ktorému by sa v ňom tak darilo, až kým som nespoznala jeho. Z jeho rozprávania som bola taká namotivovaná, že som ihneď chcela začať aj ja. Musela som si spísať svoje sny a ciele, zmeniť celé svoje myslenie a venovať sa naplno biznisu. Bola som taká zaslepená, že som dala výpoveď v práci a rozhodla som sa, že do MLM dám všetko. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo prišiel obrovský pád na dno.
  • Čo som musela podstupovať a prečo som sa cítila ako nikto.
  • Aká bola skutočnosť podnikania a prečo odtiaľ niektorí členovia odišli.
  • Prečo sa môj priateľ pokúsil o samovraždu a ako to celé dopadlo.
  • Čo hovoria bývalí členovia MLM marketingu.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 164248 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Pizza v Oggi ZDARMA , Burger v Roxore ZDARMA alebo Poukázka v hodnotě 800 korun na nákup v 4camping
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia