Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Queens. Článok bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu partnerstva.
10. júla 2024 o 9:00
Čas čítania 5:02
Richard Balog

TOP 10 vintage modelov tenisiek Adidas Originals, ktoré považujeme za kľúč k najlepším letným outfitom

TOP 10 vintage modelov tenisiek Adidas Originals, ktoré považujeme za kľúč k najlepším letným outfitom
Zdroj: Adidas Originals
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK QUEENS
Uložiť Uložené

Vyber si svojho favorita s charakteristickými tromi prúžkami a ovládni ulice nielen svojho mesta.

Spoločnosť so sídlom v meste Herzogenaurach ukrýva vo svojom produktovom portfóliu množstvo legendárnych siluet tenisiek, ktoré formovali nielen šport, ale aj rôzne subkultúry vrátane rapu a umenia.

V spolupráci s online obchodom Queens sme vybrali TOP 10 vintage modelov tenisiek Adidas Originals, ktoré považujeme za kľúč k najlepším letným outfitom. Aktuálne sú horúcim trendom, ktorý by nemal uniknúť tvojej pozornosti. Vyber si svojho favorita z originálnych aj minimalistických vyhotovení štýlov Centennial RM, Stan Smith, Campus 00s, Gazelle Indoor či Samba.

P. S. Ak ťa náhodou neosloví žiada možnosť v zozname, pokojne siahni po modeli Adidas Originals Samba OG v klasickej schéme a neurobíš krok vedľa.

V zozname nájdeš aj tento limitovaný žlto-zelený variant modelu Adidas Originals Samba LT.
V zozname nájdeš aj tento limitovaný žlto-zelený variant modelu Adidas Originals Samba LT. Zdroj: Adidas Originals
Pozri si celú ponuku obuvi, oblečenia a doplnkov v online obchode Queens
Ak hľadáš limitované tenisky, ktoré sú už vypredané v klasických online obchodoch, skontroluj REFRESHER Market. Na jednom mieste nájdeš najvýhodnejšie ponuky od overených predajcov.
Odporúčané
Toto sú TOP siluety tenisiek, ktoré kúpiš vo výpredaji. Dopraj si moderný aj vintage štýl za skvelé ceny Toto sú TOP siluety tenisiek, ktoré kúpiš vo výpredaji. Dopraj si moderný aj vintage štýl za skvelé ceny 1. júla 2024 o 10:30

Adidas Originals Centennial RM 94,95 €

Na úvod sme zvolili menej známy model s podpisom Adidas Originals, a to Centennial RM. Ide o upravenú verziu siluety Centennial, ktorá bola vyrobená na basketbal v roku 1985 ako reakcia na ikonické Air Jordan 1. 

Dizajnéri si dali na aktualizácii záležať a výsledkom sú atraktívne lifestylové tenisky s príjemným vintage pocitom. Vďaka univerzálnemu koženému zvršku s výraznými červenými panelmi a odolnej gumovej podrážke pripomínajú, že jednoduchý vzhľad a pocit pohodlia je vždy správnou kombináciou. Ak ťa nezaujala bielo-červená verzia s čiernymi prvkami, skontroluj čierno-biele vyhotovenie, ktoré stojí 100 eur. 

Adidas Originals Centennial RM
Zdroj: Queens

Adidas Originals Stan Smith 110 €

Časy, keď boli tenisky Adidas Originals Stan Smith všade a svoju verziu predstavili napríklad Raf Simons, NIGO, Stella McCartney alebo značka BAPE, sú minulosťou, ale stále ide o jeden z najlepších modelov športovej, respektíve lifestylovej obuvi, ktorú môžeš vlastniť. 

V online obchode Queens je k dispozícii množstvo farebných aj materiálových vyhotovení, spomedzi ktorých sme sa rozhodli pre originálnu verziu v hladkej bielej koži s charakteristickými zelenými prvkami na päte a jazyku. Nechýbajú ani perforované tri prúžky a podobizeň legendárneho tenistu Stana Smitha, pre ktorého tenisky navrhli. Dodaj svojmu kroku nesmrteľný štýl, cena je 110 eur. 

Adidas Originals Stan Smith
Zdroj: Queens

Adidas Originals Handball Spezial 110 €

Ako už napovedá názov, tieto tenisky s logom Adidas Originals boli pôvodne vyrobené na hádzanú. S príchodom nových technológií postupne zmizli z paluboviek, aby ovládli ulice svetových metropol. 

Model Adidas Originals Handball Spezial má stále robustný semišový zvršok, odpruženie a trakciu, ktoré hráčom/hráčkam pomáhali získať výhodu na ihrisku, a v súčasnosti aj desiatky cool farebných schém. Nás zaujala verzia s podtitulom „Night Indigo“, ktorá má detaily z hladkej kože v krémovom odtieni a pružnú gumovú podrážku. Obuj si ich a vychutnaj si dokonalý retroštýl.

Adidas Originals Handball Spezial
Zdroj: Queens

Adidas Originals Campus 00s W 110 €

Pri modeli Adidas Originals Campus 00s síce nemôžeme hovoriť o takej bohatej histórii ako v prípade predchádzajúcich štýlov, ale nulté roky sú už v podstate retro. 

Dizajnéri túto novinku nasmerovali iným smerom ako pôvodnú verziu, keď obuv vyzbrojili modernými materiálmi, fresh farbami a rozmermi, ktoré odkazujú na trend Y2K a masívne skateboardové tvary vrátane širokých šnúrok. Čierny semišový zvršok dopĺňajú atraktívne tmavofialové akcenty v podobe troch prúžkov a spomínaného viazania.

Tento neopozeraný vzhľad modelu Adidas Originals Campus 00s je v predaji len v ženských veľkostiach, pričom jednotlivé čísla miznú veľmi rýchlo.

Adidas Originals Campus 00s W
Zdroj: Queens

Adidas Originals Campus 00s 110 €

Nezabudli sme ani na mužov, pre ktorých sme vybrali túto modro-bielu verziu modelu Adidas Originals Campus 00s zahalenú do semišu.

Ako sme uviedli vyššie, vzhľad siluety je inšpirovaný kultovými tvarmi Adidas Originals Campus 80s, avšak dizajnéri v tomto prípade stavili na moderný štýl ovplyvnený skateboardovou estetikou z nultých rokov a streetwearom. 

Či už do skateparku, alebo na každodenné nosenie, tenisky Adidas Originals Campus 00s budú pre teba skvelou voľbou za férovú cenu. Ak hľadáš inú farbu, pozri sa napríklad na oranžovú alebo sivo-bielu verziu

Adidas Originals Campus 00s
Zdroj: Queens
Odporúčané
TOP 10 štýlov ženských tenisiek na letnú sezónu. V kurze sú výrazné farby, vzory a jednoduchosť v spojení s retro bežeckými tvarmi TOP 10 štýlov ženských tenisiek na letnú sezónu. V kurze sú výrazné farby, vzory a jednoduchosť v spojení s retro bežeckými tvarmi 28. mája 2024 o 15:00

Adidas Originals Sambae W 110 €

Vedenie spoločnosti Adidas reaguje na úspech svojho ikonického modelu Samba v posledných sezónach viacerými novými úpravami, ktoré vzdávajú hold pôvodnej verzii, ale majú moderný vibe. 

Perfektným príkladom je novinka Adidas Originals Sambae, ktorá má takmer všetky prvky OG verzie, ale nesie sa na výraznej gumovej podrážke s textúrou a vrúbkami. Zvršok je vyrobený z prvotriednej kože a nubuku, zatiaľ čo na jazyku sa vyníma nápis „The Brand with the 3-Stripes“. Navyše, schéma bieleho základu s krémovými panelmi a neprehliadnuteľnými tmavozelenými detailmi vrátane prešívania vyzerá božsky. 

V zbierke by sme privítali aj model s prívlastkom „Wonder White“ či elegantnú bielo-čiernu klasiku

Adidas Originals Sambae W
Zdroj: Queens

Adidas Originals Gazelle Indoor W 120 €

Okrem legendárnych línií modelu Adidas Originals Samba je v módnych trendoch aj štýl s názvom Gazelle Indoor, čo bol kedysi tréningový model určený do halových priestorov.

V súčasnosti sú tenisky nadčasovou klasikou. Spájajú semišový zvršok s pohodlnou gumovou podrážkou, vďaka čomu majú retro look, ktorý ľahko zladíš ku každému ležérnemu outfitu. Ich štýlový vzhľad dotvára kontrastná výložka päty, ľahko rozpoznateľné tri prúžky a v tomto prípade aj vyšité motívy kvetín.

Ak sa ti páčia tieto vintage športové tenisky s luxusným nádychom, priprav si 120 eur vrátane doručenia domov na adresu.

Adidas Originals Gazelle Indoor W
Zdroj: Queens

Adidas Originals Gazelle Indoor 122,50 €

Len o niekoľko eur drahší je model dostupný v mužských veľkostiach, ktorý je zahalený do atraktívnej schémy v tmavozelených tónoch s bielymi prekrytiami v podobe prúžkov a výložky na päte. 

Obuv prešla od roku 1979, keď prišli prvé kúsky na pulty obchodov, len minimálnymi zásahmi, vďaka čomu má dokonalý vintage vibe, do ktorého sa zamiluješ. Bez ohľadu na to, či sa plánuješ prechádzať po meste alebo ťa čaká rande, v týchto teniskách Adidas Originals Gazelle Indoor budeš nielen skvele vyzerať, ale aj sa tak cítiť.

Adidas Originals Gazelle Indoor
Zdroj: Queens

Adidas Originals Samba LT W 130 € 

V prípade, že ťa už omrzeli klasické vyhotovenia štýlu Adidas Originals Samba, máme pre teba pripravený skvelý tip, ktorý navyše nezruinuje tvoj rozpočet ako napríklad modely zo spolupráce s návrhárkou Wales Bonner alebo umelcom Pharrellom Willamsom.

Verzia Samba LT má kultový vzhľad obohatený o štýlové prvky a výrazné futbalové detaily, ako je napríklad široký jazyk cez šnúrky. Obuv je vyrobená z prémiovej kože, má elegantný semišový špic a tvojim každodenným outfitom dodajú sofistikovaný šmrnc. Navyše, ľahká gumová podrážka zabezpečuje komfort pri chôdzi.

Tieto nadčasové tenisky ozvláštnia tvoj každodenný štýl retro športovým lookom. K dispozícii je aj čierno-biela schéma so sivým semišovým špicom za rovnakú cenu.

Adidas Originals Samba LT W
Zdroj: Queens

Adidas Originals Samba LT 130 €

Ak si chceš počas tohtoročného leta uletieť a doplniť svoju zbierku obuvi o výnimočný kúsok, v ktorom budeš neprehliadnuteľný, kdekoľvek prídeš, odporúčame ti siahnuť po modeli Adidas Originals Samba LT v schéme s označením „Preloved Yellow“, ktorú kúpiš za 130 eur v online obchode Queens.

Limitované tenisky sú vyrobené z mäkkej kože a priedušného plátna s perforáciou, pričom majú elegantný špic z nubuku podľa vzoru originálnej verzie. Žlto-zelené sfarbenie je naozaj sexy. Dodaj svojim outfitom unikátny štýl podľa módnych odborníkov, ktorí ich kombinujú so širokými džínsami, šortkami pre vintage vibe. 

Adidas Originals Samba LT
Zdroj: Queens

BONUS

Adidas Originals Samba OG „Made in Italy“ 350 €

Ako bonus sme si pripravili skutočnú exkluzivitu s podpisom Adidas, ktorá má aj priamoúmernú cenu. Druhý najpredávanejší štýl v produktovom portfóliu spoločnosti získal jedinečnú úpravu. 

Ide o limitované vyhotovenie modelového radu Adidas Originals Samba OG s prívlastkom „Made in Italy“, ktoré stelesňuje označenie luxusná obuv. Tieto kultové tenisky sú na scéne od 50. rokov minulého storočia a za ten čas získali množstvo rozličných úprav a stali sa synonymom značky. 

Tento model vyrobený v Taliansku je majstrovským dielom. Má tvrdý kožený zvršok s textúrou podobnou hadej kože so šupinami v čiernej farbe, biele prekrytia v podobe troch prúžkov a čiernu gumovú podrážku, ktorá odolala skúške času a s ľahkosťou sa presunula z futbalových ihrísk do ulíc. Cena je rovných 350 eur. 

Adidas Originals Samba OG „Made in Italy“
Zdroj: Queens
Pozri si celú ponuku obuvi, oblečenia a doplnkov v online obchode Queens
Odporúčané
V teniskách s logom Asics budeš hrať najvyššiu módnu ligu. Niektoré kúpiš aj za stovku    V teniskách s logom Asics budeš hrať najvyššiu módnu ligu. Niektoré kúpiš aj za stovku 6. mája 2024 o 16:00
Domov
Zdieľať
Diskusia