Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
26. júna 2024 o 11:22
Čas čítania 0:48
Karolína Uličná

Aston Martin predstavil nový model inšpirovaný zákazkou na mieru Fernanda Alonsa. Bude ich na celom svete iba 38 kusov

TECH ASTON MARTIN AUTOMOBILOVÉ NOVINKY AUTOMOBILOVÉ TESTY AUTOMOBILOVÝ PRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Auto je kombináciou pretekárskej funkčnosti a nízkej hmotnosti s ikonickým dizajnom.

Aston Martin predstavil nový model auta – Valiant. Exkluzívne auto zo špeciálnej edície je zamerané na športové okruhy, ale aj cestnú premávku. Auto je inšpirované jazdcom tímu formuly F1 Aston Martin Fernandom Alonsom a jeho osobnou zákazkou na mieru, píše Hypebeast.

Valiant je poháňaný motorom 5,2 l Twin-Turbo V12 s výkonom 734 koní spojený so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Jeho podvozok je vybavený tlmičmi Multimatic ASV a prekalibrovanou elektronikou pre pohodlnejšiu jazdu. 

21-palcové kolesá sú pokryté súpravou aerodiskov na zlepšenie aerodynamiky okolo auta. Inšpirované je  Astonom RHAM/1, v ktorom sa pretekalo na Le Mans koncom 70. rokov. 

Samotný Aston Martin toto športové auto opisuje ako „nemilosrdne nápadné“.  Celokarbónová karoséria auta je navrhnutá pre maximálnu aerodynamickú účinnosť, zníženie hmotnosti a zvýšenie prítlaku. Ľahký interiér je minimalistický, uprednostňuje zameranie na vodiča a pohodlné spojenie s autom.

ValiantValiant
Zobraziť galériu
(2)

Jeho agresívny predný splitter a zadné krídlo sú inšpirované 70. rokmi. Valiant bude mať svoju verejnú premiéru na Goodwood Festival of Speed ​​tento rok, kde na ňom Fernando Alonso predvedie svoje schopnosti.

Odporúčané
Renáta vlastní autá, o ktorých väčšina Slovákov iba sníva: Nemám rada, keď niekto jazdi rýchlo a zámerne sa predvádza (Rozhovor) Renáta vlastní autá, o ktorých väčšina Slovákov iba sníva: Nemám rada, keď niekto jazdi rýchlo a zámerne sa predvádza (Rozhovor) 29. júna 2024 o 16:30

Produkcia bude obmedzená len na 38 kusov na celom svete. Motor1 opisuje nový Valiant ako verziu Porsche 911 GT3 RS od spoločnosti Aston Martin. Je to v podstate prepracovaný, športovejší variant Valouru. Navrhnutý na poriadny výkon, ktorý prevláda nad komfortom.

Domov
Zdieľať
Diskusia