Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júna 2024 o 11:01
Čas čítania 1:03
TASR

Na titulnej strane nového vydania magazínu Vogue je žena, ktorá prežila holokaust. Napriek zložitému osudu ostala pozitívna

ZAUJÍMAVOSTI DRUHÁ SVETOVÁ VOJNA HOLOKAUST NACIZMUS VOGUE
Uložiť Uložené

„Na obálke tohto čísla je najpozitívnejšia osoba, akú poznám,“ prezradila o 102-ročnej dáme šéfredaktorka nemeckého Vogue.

Nemecká verzia magazínu Vogue si v nadchádzajúcom vydaní s tematikou lásky exkluzívnou titulnou stranou uctí 102-ročnú Margot Friedländerovú, ktorá prežila holokaust.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VOGUE Germany (@voguegermany)

Dvojčíslo júl/august na obálke predstaví Friedländerová v červenom kabáte. Bude sa zaoberať jej skúsenosťami z obdobia nacizmu, návratom do Nemecka a angažovanosťou ako ženy, ktorá prežila prenasledovanie. Novinku o titulnej strane oznámil mesačník zameraný na módu a životný štýl začiatkom tohto týždňa.

Napriek ťažkému osudu ostáva pozitívnou

Redakčný tím sa s Friedländerovou stretol štyrikrát, aby vytvoril jej niekoľkostranový profil. „Na obálke tohto čísla je najpozitívnejšia osoba, akú poznám,“ prezradila o Friedländerovej šéfredaktorka Vogue Germany Kerstin Wengová.

„Mnohí ju poznajú ako osobu, ktorá prežila holokaust, ona však prežila nielen nacistov, ale aj zradu a stratu. Mala by mať všetky dôvody byť zatrpknutá, no zostáva otvorená a odmieta sa pridať na jednu či druhú stranu,“ uviedla Wengová.

Odporúčané
Alistair prežil atómovku v Nagasaki, Železnicu smrti, 5 dní na mori a japonské mučenie. Jeho životný príbeh je neuveriteľný Alistair prežil atómovku v Nagasaki, Železnicu smrti, 5 dní na mori a japonské mučenie. Jeho životný príbeh je neuveriteľný 6. júla 2024 o 12:30

Friedländerová je v súčasnosti jednou z mála žijúcich svedkov prenasledovania a vraždenia Židov počas nacistickej éry. Za úsilie o to, aby sa na hrôzy tohto obdobia nezabudlo, bola niekoľkokrát vyznamenaná a okrem iného získala aj Záslužný rad Nemeckej spolkovej republiky.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VOGUE Germany (@voguegermany)

Bola skúšaná životom 

Narodila sa a vyrastala v Berlíne. Jej matku a brata v roku 1943 zatklo gestapo a ona sa musela skrývať. V apríli 1944 ju deportovali do koncentračného tábora Terezín. Po vojne emigrovala s manželom do USA, no v roku 2010 sa vrátila do vlasti.

Nové dvojčíslo Vogue bude k dispozícii od 22. júna.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa VOGUE Germany (@voguegermany)

Domov
Zdieľať
Diskusia