Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2024 o 12:30
Čas čítania 5:45
Jana Chovancová

Andreu manžel kontroloval cez kameru, Denise potajomky čítal správy. Čo robiť so žiarlivým partnerom? Radí psychologička

Andreu manžel kontroloval cez kameru, Denise potajomky čítal správy. Čo robiť so žiarlivým partnerom? Radí psychologička
Zdroj: Canva
ZDRAVIE ŠIKANA VZŤAHY
Uložiť Uložené

Problémom v dnešnom svete sú podľa psychologičky nezrelí ľudia, ktorí si často klamú. Čo si myslí o príbehoch Sloveniek, ktoré majú žiarlivých partnerov, a aká hodnota je podľa nej vo vzťahu najdôležitejšia?

S časmi sa menia aj vzťahy. Odvšadiaľ počuť, ako sú dnešné partnerky a partneri menej stabilní a vyspelí, ako rastie rozvodovosť či popularita otvorených vzťahov. Vznikli nové pojmy, ako napríklad situationship, ktoré evokujú pocit, že ak sa človek v niečom takom nachádza, má zo vzťahu strach.

Na vzťahu treba neustále pracovať. Robenie kompromisov, učenie sa o druhom, rešpektovanie hraníc. Čo však robiť, ak sa ocitneš vo vzťahu s osobou, ktorá je žiarlivá? Čo ak ti tvoja polovička kradne slobodu, no ty sa z lásky aj stokrát obetuješ? Čo ak sa bojíš od takého človeka odísť? 

Odpovede na tieto a ďalšie otázky sa dočítaš v tomto článku. O príbehy zo života so žiarlivým partnerom sa s nami podelili dve Slovenky, 57-ročná pani Andrea a 23-ročná Denisa, a o svoj pohľad na vec psychologička Dagmar Caková. Mená respondentiek, ktoré chceli zostať v anonymite, sú vymyslené. 

V Refresheri ti každý deň prinášame zaujímavý content. Ak sa ti naša tvorba páči a chceš podporiť redakciu, staň sa aj ty členom klubu Refresher+ a získaš tak neobmedzený prístup k prémiovému obsahu. 

Potajomky mi vzal telefón, volá mi počas šoférovania aj rodinného obeda u babky

Deniska sa so svojím priateľom dala dokopy približne pred dvomi rokmi. Opisuje, že približne prvý rok bolo všetko super, boli do seba veľmi zaľúbení a takmer žiadne problémy neriešili. Raz večer však prišla téma predošlých vzťahov, keď mu Denisa prezradila jednu vec, o ktorej si myslela, že nebude problémom.

Odporúčané
Bola som na rande so sugar daddym: Chcel mi každý týždeň posielať peniaze a zaplatiť nové prsia (Reportáž) Bola som na rande so sugar daddym: Chcel mi každý týždeň posielať peniaze a zaplatiť nové prsia (Reportáž) 14. júla 2024 o 12:30

„Podviedla som svojho predošlého partnera. Snažila som sa mu vysvetliť, že to bolo moje zlyhanie a že som sa cítila tak hrozne, že by som to už nikdy nezopakovala. Jeho však táto informácia veľmi zasiahla a náš vzťah sa totálne zmenil,“ opisuje.

Podľa Denisiných slov začal byť jej partner viac podozrievavý, kontroloval ju a často sa jej pýtal, s kým sa ide stretnúť, čo robila po práci a prečo prišla domov neskôr.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako ešte kontroloval Denisu jej priateľ. 
  • Čo na to hovorí psychologička. 
  • Ako sa správal manžel k Andrei a k čomu sa po rokoch odhodlala. 
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 160770 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia