Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
22. mája 2024, 17:01
Čas čítania 0:43
Karolína Uličná

Nová iOS aktualizácia je prepadák: V galérii sa ľuďom objavujú roky vymazané fotky. Používatelia sa obávajú o svoje súkromie

TECH APPLE IOS APLIKÁCIE IPHONE
Uložiť Uložené

Spoločnosť Apple sa k tomu zatiaľ nevyjadrila. Problém naďalej zostáva záhadou.

Nová aktualizácia iOS 17.5 nepriniesla žiadne prevratné novinky, zato však vzbudila u majiteľov iPhonu pochybnosti. Po aktualizácii operačného systému sa ľuďom začali v galérii zobrazovať roky vymazané fotografie.

Chyba vyvoláva množstvo opodstatnených otázok o tom, ako Apple ukladá dáta s fotkami. V kontexte bezpečnosti a súkromia majú majitelia iPhonov pochybnosti, či môžu skutočne veriť, že ich vymazané dáta sú naozaj odstránené, informuje The Verge.

iPhone si vymazané fotky zálohuje, avšak iba 30 dní, počas ktorých skončia v priečinku „Vymazané“. Následne sa však odstránia úplne. Doteraz nie je známe, prečo sa ľuďom objavujú v galérii roky staré zábery. Niektorí používatelia hovoria aj o fotkách, ktoré sú vraj vymazané 14 rokov, iní zas, že sa im fotky ani odstrániť nedajú. 

Spoločnosť Apple sa k incidentu doposiaľ nevyjadrila. Ako píše Svet Apple, táto chyba môže byť spôsobená problémom na úrovni indexovania, poškodením knižnice fotografií alebo problémom so synchronizáciou medzi lokálnymi zariadeniami a službou iCloud Fotky. Nová aktualizácia má však oveľa viac problémov. Ľudia sa sťažujú aj na to, že iOS 17.5 vraj rýchlejšie vybíja batériu.

Domov
Zdieľať
Diskusia