Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2024 o 7:26
Čas čítania 0:52
Barbora Adamkovičová

VIDEO: Slováci sa zabávajú na turistke v Tatrách. Na 16-kilometrovú túru do hôr si obula vysoké opätky

ZAUJÍMAVOSTI HORSKÁ SLUŽBA TIKTOK VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Horskí záchranári pred nevhodnou obuvou varujú.

Turistiku v Tatrách netreba podceňovať. Presvedčili sa o tom už mnohí, ktorí sa do našich hôr vybrali v sandáloch či ľahkom oblečení. K najnovším nevhodným „módnym výstrelkom“ patrí aj nevšedný turistický odev neznámej ženy pripomínajúci skôr outfit na mestskú promenádu než do strmých a zasnežených kopcov.

Na sociálnej sieti trenduje virálne video zachytávajúce turistku, ktorá sa vybrala na 16-kilometrovú túru v netradičnej obuvi. Na zázname dokonca vidieť, ako v opätkoch kráča po snehu a neupravených kamenistých chodníkoch. V nevhodnej obuvi prešla 16-kilometrovú trasu v 700-metrovom prevýšení na slovenskej strane Tatier.

@sandy__lynx 16-kilometrowy szlak z przewyższeniem 700m w obcasach. Można? Można 🤣 #tatry #majówka #góry #dlaciebie #polska #humor #śmieszne #trend #naszlaku #viral #fyp ♬ SIĘ WJEŻDŻA - WŁODAR & Pedro

Autorka videa, ktorá pochádza z Poľska, ho zverejnila spolu s opisom: „Na vysokých podpätkoch? Svet patrí odvážnym.“ Mnohí používatelia si v komentároch na Tiktoku uťahujú z outfitu neznámej turistky. „Muž jej asi navrhol prechádzku, ale nešpecifikoval, že to bude do vysokých hôr,“ napísala sledujúca. Iní ženu označil za „kozu horskú“.

Odporúčané
Miro predáva nehnuteľnosti v Tatrách: Slováci nevedia narábať s peniazmi, prírodu si nevážime (Rozhovor) Miro predáva nehnuteľnosti v Tatrách: Slováci nevedia narábať s peniazmi, prírodu si nevážime (Rozhovor) 17. augusta 2024 o 12:30

Podľa autorky záznamu, ktorý má už vyše 1,5 milióna pozretí, došla žena bezpečne do cieľa. Takto sa však nekončia všetky prípady nevhodne oblečených turistov. Horskí záchranári týchto ľudí nepovažujú za odvážnych, ale práve naopak, za nezodpovedných. Medzi najčastejšie úrazy v dôsledku nevhodnej obuvi patria zlomeniny a vytknuté členky, informuje portál Dnes 24.

Domov
Zdieľať
Diskusia