Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
22. apríla 2024, 8:57
Čas čítania 1:10
Barbora Adamkovičová

Ruský bloger synovi nedával jesť, chcel ho „kŕmiť slnkom“. Za smrť novorodenca si teraz odpyká 8-ročný trest

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA NAJBIZARNEJŠIE ÚMRTIA TÝRANIE
Uložiť Uložené

Na dieťati chcel vraj experimentovať a ukázať ostatným, že aj zo slnka sa dá žiť.

Ruský lifestylový bloger usmrtil svojho novonarodeného syna tým, že ho nechal „žiť zo slnka“ namiesto toho, aby ho kŕmil jedlom. Teraz si bude odpykávať 8-ročný trest, informuje denník The Daily Mail

Partneri Maxim Lyutyi a Oxana Mironova chlapca vychovávali „netradične“ – otec mal dokonca syna oblievať studenou vodou, aby sa otužoval. Okrem toho novorodenca ani nekŕmili, Lyutyi vraj „chcel na dieťati experimentovať, kŕmiť ho slnečnými lúčmi a tým ukázať ostatným, že aj takto sa dá stravovať,“ uviedol zdroj pre denník. Súd teda nešťastný incident označil za „úmyselné spôsobenie vážneho ublíženia na zdraví“.

Muž si vinu spočiatku nechcel priznať a zo všetkého obviňoval matku. Tá mala podľa jeho slov nedostatok železa a dieťa nedokázala počas tehotenstva poriadne vyživiť. Chlapček menom Cosmo sa tak narodil predčasne, čo však Lyutyi údajne nevedel. Na súde vyhlásil, že ak by si bol toho vedomý, „okamžite by kontaktoval nemocnicu“.

Matka Mironovej dvojicu obvinila z vedenia sekty. „Povedala som jej, že Maxim sa zbláznil, ale ona ma nepočúvala. Oxana si tam žila ako pokusný králik. Bola jeho otrokyňou,“ priznala. Napokon dodala, že Lyutyi partnerku prinútil syna nekŕmiť. Podľa denníka si otec odpykáva trest v „prísne stráženej trestaneckej kolónii“.

Domov
Zdieľať
Diskusia