Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
20. apríla 2024, 15:16
Čas čítania 0:31
Radka Klučárová

VIDEO: Kim Čong-una v propagandistickej piesni oslavujú ako „priateľského otca“. Za pozlátkou sa skrýva potláčanie ľudských práv

ZAUJÍMAVOSTI KIM ČONG-UN SEVERNÁ KÓREA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Severokórejské médiá zverejnili propagandistickú pieseň na oslavu diktátora Kim Čong-una.

Štátom ovládané médiá v KĽDR zverejnili propagandistickú pieseň s názvom Priateľský otec, ktorej cieľom je oživiť vodcovský kult vládnuceho diktátora Kim Čong-una, informuje CBS News.

Oslavný song sprevádzajú zábery zdanlivo šťastných a usmievavých Severokórejčanov všetkých vzdelanostných aj vekových kategórií. Na videozáberoch za vodcom ľudia doslova „šalejú“, objímajú ho a túžia sa ho dotknúť.

Odporúčané
VIDEO: Kim Čong-un sa rozplakal v priamom prenose. Národu v slzách hovoril o vážnom probléme krajiny VIDEO: Kim Čong-un sa rozplakal v priamom prenose. Národu v slzách hovoril o vážnom probléme krajiny 6. decembra 2023, 17:49

Účinkujúci vo videu oduševnené spievajú oslavné ódy na Kim Čong-una. Text „všetci mu dôverujeme a nasledujeme ho jedným srdcom, nášho priateľského otca“ je, žiaľ, do očí bijúce klamstvo a propaganda. Severná Kórea je totiž v súčasnosti jednou z najchudobnejších krajín. 

Odporúčané
11-ročná youtuberka z KĽDR: Miluje vraj Harryho Pottera, zrejme ho však nemohla ani čítať 11-ročná youtuberka z KĽDR: Miluje vraj Harryho Pottera, zrejme ho však nemohla ani čítať 7. marca 2023, 12:30

Milióny Severokórejčanov žijú v rozpadávajúcich sa domoch, s obmedzeným prístupom k zdravotnej starostlivosti a bez slobody pohybu alebo prejavu. CBS News pripomína, že podľa Organizácie Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo bola v roku 2022 polovica populácie krajiny podvyživená. 

Domov
Zdieľať
Diskusia